V Berouně opravují nástupiště, na vlak chodí cestující skrz bývalou restauraci

19. duben 2018

Cestující se od čtvrtečního rána nedostanou na dvě ze tří nástupišť vlakového nádraží v Berouně. Kvůli jejich opravě je uzavřený i podchod z výpravní budovy. Rekonstrukce potrvá do 15. srpna, lidé se k vlakům dostanou náhradní cestou.

"Po dobu rekonstrukce jsou zřízena dvě provizorní nástupiště, přechod přes koleje a náhradní trasa pro cestující s rampou vně budovy. Přístup bude umožněn na 3. nástupiště a dvě nová provizorní nástupiště po přechodu, který bude střežen dopravním zaměstnancem Správy železniční dopravní cesty. Přístup na nástupiště 1 a k vlakům z Rudné a Rakovníka bude zajištěn po levém rameni schodiště z podchodu a chodníkem podél budovy vymezeným koridorem,“ popsal plánovaná omezení ředitel stavby Jaroslav Bašta.

Jediná cesta, jak se dostat k vlakům, je obejít celou nádražní budovu přes vnitřní restauraci. Trasu ukazují navigační cedule.

K vlakům se následně chodí přes koleje, které hlídají železničáři, na místě byli v době uzavření nástupišť informátoři, kteří cestujícím novou trasu ukázali.

Oprava nástupišť, která skončí v polovině srpna, souvisí s modernizací tratě mezi Berounem a Královým Dvorem. Její rekonstrukce začala před rokem. Po jejím dokončení budou moct vlaky projíždět úsekem 160 km/h a jízda mezi Prahou a Plzní se zkrátí.

autor: vos
Spustit audio