V Bukovanech, Petkovech a Prodašicích rozhodují o tom, kdo povede jejich obec

31. leden 2015

Ve třech obcích Středočeského kraje jsou dnes doplňkové volby. V Prodašicích a Petkovech na Mladoboleslavsku a v Bukovanech na Příbramsku se totiž loni na podzim nepřihlásil dostatečný počet kandidátů nebo nebyly kandidátní listy podané v termínu.

V Bukovanech na Příbramsku se do loňských říjnových voleb přihlásili pouze čtyři kandidáti, minimální počet zastupitelů je ale pět. Na podruhé to ale vyšlo a kandidátek mají v Bukovanech hned jedenáct - na každé je ale pouze jeden člověk.

Místní lidé jsou hodně zvědaví na výsledky. Protože jak zjistila redaktorka Českého rozhlasu, někteří lidé prý určitě vedle sebe v zastupitelstvu sedět nebudou a raději odejdou. „ Problém je sehnat lidi, aby pracovali na obci, protože když se řeší takové ty „žabomyší“ války, ty lidi se znají, vidí si do talíře a všechno se pak řeší přes obec,“ potvrzuje volička paní Anna s tím, že by v obci bylo potřeba například dětské hřiště nebo čistička. „Já myslím, že je to nutné, že se lidi musí dohodnout, jinak by to nešlo,“ míní starší muž, který také přišel k volbám.

V Bukovanech na Příbramsku vybírají voliči z 11 kandidátů


Volební místnosti jsou otevřené v sobotu do 22 hodin. V celé zemi se volí na 15 místech. Ve středních Čechách hledají zastupitele ve třech obcích.

Dodatečné volby do zastupitelstev obcí 31. ledna 2015
autor: haj
Spustit audio