V Labyrintu v Líbeznicích je víc zrcadel než v bludišti na Petříně

11. březen 2018

Kouzelník Pavel Kožíšek stále vymýšlí, čím diváky potěšit. V přízemí Divadla kouzel v Líbeznicích u Prahy nedávno otevřel zrcadlový labyrint a nechal ho vybavit sedmdesáti zrcadly. Některá z nich prý navíc začaroval.

„Máme tu dokonce víc zrcadel, než slavné petřínské bludiště,“ pochlubil se Pavel Kožíšek. Zrcadla, která deformují postavu návštěvníků, umí podle jeho slov i nejrůznější kouzla. „Jedno zrcadlo, tzv. modelkovské, z vás udělá nejhubenějšího hubeňourka na světě, to mají rády zejména moje kolegyně z divadla,“ dodal s úsměvem.

Zrcadla jsou vyráběná na zakázku a návštěvníci tudy procházejí s jednorázovými rukavicemi na rukách, aby se při nárazu do zrcadla nikomu nic nestalo. „Už se nám ale stalo, že lidé vešli vchodem a vchodem zase odešli, protože nenašli východ,“ říká.

Dětem i jejich rodičům se v líbeznickém labyrintu líbí a cestu ven prý většinou rychleji najdou právě děti. Dokonce i sám Pavel Kožíšek si totiž nechal udělat model labyrintu a cestu zná nazpaměť. I přesto prý v bludišti několikrát zabloudil.

Návštěvníky líbeznického labyrintu čekají i zábavné úkoly
V Líbeznicích u Prahy si zahrajete na Spidermana
Spustit audio