V Lysé nad Labem začala výstava Chovatel 2014

14. listopad 2014

Tisíce kusů drobného zvířectva bude k vidění na Výstavišti v Lysé nad Labem na Nymbursku. Začala tam celostátní výstava Chovatel 2014, která potrvá až do neděle. A zatímco loni na ní bylo vystaveno přes čtyři tisíce kusů zvířat, letos jich bude podstatně víc – přes 6.300 kusů. Z toho zhruba třetina budou zvířata na prodej. Půjde jako tradičně o drůbež, králíky nebo holuby.

„Budou to jen čistokrevná zvířata, výstava je určená zejména pro chovatele – amatéry, aby se přesvědčili, že nemusí chovat jen nečistokrevnou drůbež a křížené králíky, ale mohou si zakoupit i čistokrevná zvířata,“ potvrzuje ředitel Výstaviště v Lysé Ondřej Matouš.

Půjde o tak trochu chovatelský svátek. Organizátoři totiž upozorňují, že během posledních deseti let neměli chovatelé a další zájemci u nás možnost prohlédnout si obsáhlejší výstavu drobného zvířectva.

Výstava je v pátek otevřená do 17 hodin, v sobotu od 9 do 17 hodin a v neděli jen dopoledne. „Bereme ohled i na chovatele ze vzdálenějších míst, aby ještě relativně přijeli domů včas a mohli své nové svěřence vypustit do kotců,“ vysvětluje ředitel Výstaviště Ondřej Matouš.

Spustit audio