V Nižboru na Berounsku uzavřeli kvůli opravě opěrné zdi silnici

Řidiči musí v Nižboru na Berounsku počítat s dopravním omezením. Na jednom ze dvou hlavních tahů obcí totiž silničáři začali opravovat opěrnou zeď. Silnice má zůstat uzavřená do konce října. Rekonstrukce opěrné zdi vyjde na víc než čtyři miliony korun, platit ji budou krajští silničáři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Uzavřená komunikace, známá jako „kopec k nižborskému zámku“, vede mezi Rakovníkem a Berounem.

Velké potíže způsobí omezení obyvatelům asi 60 rodinných domů, které oprava opěrné zdi odřízla od hlavní části obce. Do obchodu, na poštu, do školy nebo na obecní úřad se teď nejsnáze dostanou pěšky.

Objížďka vede přes Nový Jáchymov, Hudlice a Beroun a také druhou stranou, tedy přes obec Sýkořice a Zbečno.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Nižboru na Berounsku uzavřeli kvůli opravě opěrné zdi silnici. Někteří obyvatelé se tak autem nedostanou až k domu

„Trvale žijící obyvatelé mají možnost si požádat o výjimku od Lesů a použít jako objízdnou trasu pro osobní automobily dvě lesní cesty na našem katastru,“ říká starostka obce Kateřina Zusková z ODS.

Jízda po jedné lesní cestě bude zadarmo. „Ta druhá cesta vede přes katastrální území Žloukovice a tam už to spadá pod Lesní správu Křivoklát. Průjezd touto cestou bude zpoplatněn částkou 121 korun,“ dodává.

Povolenka od lesních správců bude platit po celou dobu uzavírky. Na komplikace se musí připravit také vodohospodáři, chataři a chalupáři z oblasti na Sečích, pracovníci několika firem a návštěvníci zámku.

Martin Horník ze stavební firmy ale uklidňuje, že daný dvouměsíční termín na opravu zdi nebude pravděpodobně potřeba: „Dneska začínáme. Když nám ten svah vyloženě neujede, myslím si, že bychom to měli dát do 15 dnů dohromady.“


Zvětšit mapu

Magdaléna Medková, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme