V Poděbradech proběhla konference o mezilidských vztazích

23. březen 2009

Lázně Poděbrady na Nymbursku hostily o uplynulém víkendu na dvě stovky účastníků České konference. Nosným tématem prvního ročníku bylo oživení a ozdravění celkové atmosféry v naší společnosti a zlepšení mezilidských vztahů. V Poděbradech se sešly osobnosti z různých filozofických, intelektuálních a duchovních směrů. Nechyběla u toho ani Jana Huzilová...

Podobné setkání by mělo probíhat pravidelně v průběhu nejméně jednoho desetiletí. Formou volné, svobodné a oboustranné diskuze chtěli účastníci konference najít společný cíl - zlepšení celkové společenské atmosféry.

Odborníci se tu zamýšleli nad vývojem lidské společnosti v letech 2009 - 2019. Obsah konference byl velmi různorodý nejen co se týče zastoupených hostů, ale také i přihlášených posluchačů. Žádný filozofický nebo duchovní směr zde nebyl upřednostňován jako určující.

Na konferenci nechyběl například historik Zdeněk Mahler, herec Petr Kostka, bývalý mluvčí iniciativy Ne základnám Jan Tamáš, evangelický farář Svatopluk Karásek či slovenský host, bývalý československý politik Ján Čarnogurský.

Celá konference se nesla v duchu odkazů učitele národů Jana Ámose Komenského či prvního československého prezidenta Tomáše G. Masaryka.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio