Vážná nehoda autobusu u Horoměřic: tři mrtví, 45 zraněných

13. leden 2018

U Horoměřic u Prahy havaroval v pátek odpoledne autobus s osobním autem. Při nehodě zemřeli tři lidé, dalších 45 cestujících se zranilo. Z toho pět lidí je ve velmi vážném stavu, deset má středně těžká zranění a třicet utrpělo lehká zranění. ČTK to řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Mezi oběťmi je i řidič autobusu. Záchranáři rozvezli zraněné do traumacenter pražských nemocnic.

Středočeská záchranná služba na místo nehody vyslala šest posádek, dalších pět vozů záchranné služby jelo na místo z Prahy. Dispečink středočeské záchranky aktivoval takzvaný traumaplán. Zraněné na místě vyprošťovali hasiči. Silnice u Horoměřic zůstala po vážné nehodě uzavřená zhruba do půlnoci.

Mezi zraněnými bylo 12 nezletilých do 18 let. Dva pacienty - z toho jedno dítě, museli záchranáři uvést do umělého spánku a připojit na umělou plicní ventilaci.

K nehodě auta s linkovým autobusem 316 jedoucím z pražské Bořislavky do Kralup nad Vltavou došlo před 16. hodinou na silnici číslo 240. Autobus po nehodě narazil do stromu. Nehoda zastavila provoz linek 316 a 356 z Bořislavky do Horoměřic. Po 17. hodině jezdí obě linky v omezeném provozu po náhradní trase. Využít je také možné autobus 355 z Dejvické. Aktuální informace k provozu autobusů najdete zde.

Tragická nehoda u Horoměřic
Zásah záchranářů u nehody v Horoměřicích
Nehoda autobusu v Horoměřicích
autor: redakce
Spustit audio