Ve Zdicích na Berounsku připravují výstavbu nové základní školy

Radnice ve Zdicích nechá postavit novou budovu základní školy, která bude sloužit pro žáky druhého stupně. Ve Zdicích sice školu mají, ale potřebují nové prostory. Třeba i proto, že v lavicích sedí populačně silné ročníky, a do města jezdí školáci i z okolních obcí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce zdické školky

Rekonstrukce zdické školky | Foto: Petr Kološ

Peníze na novou školu přislíbil stát a vedení radnice se bude snažit získat peníze i od Evropské unie a z pokladny Středočeského kraje. Celkem stavba vyjde na asi 60 milionů korun.

Práce by měly začít v roce 2016 a možná už o rok později by mohli první žáci usednout do lavic. Bude se jednat o 250 až 300 míst pro žáky druhého stupně.

Podstatně dál je ve Zdicích stavba nové mateřské školy. Tu stavbaři budují hned vedle zrekonstruované mateřské školy v Zahradní ulici. Část nákladů radnice zaplatí z vlastních zdrojů, převážně ale použije státní dotace, dotace z kraje a hlavně ty z Unie. Celkové náklady mají dosáhnout asi 14 milionů korun.

Ve dvoupatrové školce budou dvě třídy pro asi 60 dětí. Ty tak nahradí kapacitu školky v Žižkově ulici, která má teď výjimku a která bude později zbourána.

Nová mateřinka bude propojená krytou chodbou se stávající zrekonstruovanou budovou a tím bude provoz efektivnější a úspornější. Odbourá se tak například komplikované převážení jídla. Konec stavby je naplánovaný na polovinu března příštího roku.

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme