Vítězem Porty 2017 se stal písničkář Aleš Petržela

26. červen 2017

Finále Porty v Řevnicích bylo napínavé. Program letošního ročníku nabídl osvědčené muzikanty i naprosté nováčky. Už potřetí tu například vystoupil i Tomáš Klus.

Porta se v Řevnicích letos konala už po desáté. I když trvá jen jediný víkend, její přípravy zaberou skoro celý rok. „Každý rok si objednáváme počasí, ale letos to vyšlo skvěle. Návštěvnost je nádherná i hosté talk. Festival, který se kdysi honosil tím, že na něj chodilo 30 tisíc lidí a pak to nějak upadlo, je zase třešinkou na dortu festivalového klání. Máme z toho všichni radost,“ shrnul své dojmy jeden z hlavních organizátorů, Jiří Vondráček.

Organizátoři v letošním ročníku spojili autorskou i interpretační část soutěže. Na pódiu se střídali mladí hudebníci i starší bardi. To byl případ třeba písničkáře Meldy. Ten dostal hned dvě ceny – kromě autorské soutěže i další ocenění.

Celkovým vítězem se stal písničkář Aleš Petržela.„Tím, že to porota ocenila tak jak to ocenila, je pro mne obrovská motivace. Proto jsem šel na Portu, abych zjistil, co na to říkají lidi, kteří jsou ve folku a country dlouho a vím o tom spoustu věcí. A tím řekli „palec nahoru“, jsem strašně šťastnej,“ svěřil se vítěz Porty 2017.

Spustit audio