Výstaviště v Lysé nad Labem se obléklo do podzimního hávu

6. říjen 2012

Atmosféra podzimu na vás až do neděle dýchne v Lysé nad Labem na Nymbursku. Tamní výstaviště totiž hostí tradiční oblíbené setkání zahrádkářů, zahradníků, chovatelů, zemědělců nebo jen příznivců živé přírody. Ti všichni si to své zcela určitě najdou na výstavách Zemědělec a Náš chov.

Příznivci živé přírody se na výstavišti v Lysé nad Labem mohou cítit s nadsázkou řečeno jako v ráji. Výstava Náš chov nabízí přehlídku skotu i drobných hospodářských zvířat. Vědět tady o sobě dává také Svaz chovatelů ovcí a koz, který návštěvníkům představuje mimo jiné nová plemena chovaná v České republice.

Nudit se v Lysé nad Labem nebudete ani pokud jste příznivci zahrádkaření. K vidění tu jsou produkty podzimu, ale také ovocné a okrasné stromky, keře nebo květiny. Jitka Šulcová vede v Lysé nad Labem tamní Zahrádkářskou kolonii a výstavu Zemědělec si nemohla nechat ujít. Radost má hlavně z toho, že se na zahrádky vracejí mladí lidé, kteří tak víc dávají přednost vlastním výpěstkům před nákupem v supermarketu.

Chovatelé domácích zvířat si přijdou na své na výstavě Náš chov

Velkým lákadlem jsou v Lysé i Bramborové dny. Představují novinkové odrůdy letošního roku a součástí je i poradna odborníků.
Obě výstavy –Zemědělec a Náš chov nabízejí také bohatý doprovodný program. Třeba neděle bude v Lysé nad Labem patřit Včelařskému semináři, na který jsou zváni všichni vyznavači chovu včel. Brány výstaviště jsou po oba víkendové dny otevřené vždy do 17 hodin.

autor: Michal Trnka
Spustit audio