Za pití alkoholu na veřejnosti dostanete v Rožmitále pod Třemšínem pokutu

12. červenec 2017

Za pití alkoholu na Náměstí v Rožmitále pod Třemšínem můžete ode dneška dostat pokutu. Začíná totiž platit nová městská vyhláška, kterou koncem června schválili zastupitelé. Na radnici se totiž začaly množit stížnosti místních. Vadí jim skupinky lidí, kteří postávají před večerkami na náměstí a podle starosty znečišťují okolí. Město věří, že díky novým pravidlům už se to dít nebude.

Zákaz se netýká ale jenom rožmitálského náměstí. Stejné omezení platí v desítce okolních ulic, třeba v Palackého, Sladkovského nebo i v Aleji Johanky z Rožmitálu, v zámecké zahradě, v areálu Podbrdského muzea, okolo autobusového nádraží, škol a domů s pečovatelskou službou a na parkovišti u Podzámeckého rybníka.

Za porušení vyhlášky hrozí pokuta až 10 tisíc korun. V Rožmitále ale nefunguje městská policie, takže na případné „hříšníky“ by někdo musel zavolat státní policii a ta by pak případ předala do přestupkového řízení.

Rožmitálský starosta Josef Vondrášek (KSČM) už o tom s policií jednal a požádal o namátkové kontroly. Policisté s nimi počítají, budou se na dodržování té vyhlášky zaměřovat při svých obvyklých pochůzkách, takže kvůli nové povinnosti nebude potřeba zaměstnat víc policistů.

autor: sap
Spustit audio