SDH Svatý Mikuláš na Kutnohorsku

12. prosinec 2014

Obec Svatý Mikuláš najdete zhruba osm kilometrů severovýchodně od Kutné Hory. Rozkládá se na dvou nesousedících územích. Jedno z nich je tvořeno částmi Svatý Mikuláš a Svatá Kateřina, druhé částmi Lišice a Sulovice. Je tam známý zámek Kačina. V obci žije zhruba 800 obyvatel.

SDH Svatý Mikuláš má 101 členů. Největší úspěchy na soutěžích mají dětská družstva, vyhrály např. soutěž Soptík. Dospělí hasiči zasahují nejvíc při povodních, proto pořídili nové ponorné čerpadlo. Pořádají spoustu akcí a třeba výtěžek z Mikuláše, čerta a anděla pravidelně věnují místní školce.

Dobrovolní hasiči ze Svatého Mikuláše také hrají divadlo. Představení hrají vždy dvakrát v listopadu, a to v pátek a v sobotu – premiéra a derniéra.

Dobrovolné hasiče ze Svatého Mikuláše můžete až do pátku 19. prosince 2014 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) MIKULAS na číslo 907 77 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka