SDH Broumy na Berounsku

29. květen 2015

Obec Broumy najdete asi 16 kilometrů východně od Berouna, na spojnici mezi hrady Žebrák, Točník a Křivoklát. Pramení tam Úpořský potok. V Broumech bývala slavná sklárna, která vyráběla technické sklo pro alchymistické laboratoře Rudolfa II. První písemná zmínka o Broumech je z roku 1358. V obci žije asi 900 obyvatel.

SDH Broumy má 70 členů, z toho třetina jsou mladí do 18 let. K dispozici mají např. cisternu CAS 25 Š 706 RTHP, mikrobus, dvě PS 12, elektrocentrálu a ponorné čerpadlo. Účastní se okrskových a okresních soutěží, memoriálů, pravidelně sbírají plast a starý papír, a také pořádají hasičský ples. Sbor je členem MAS Mezi hrady a loni inicioval uspořádání Dětského dne „Ukaž co umíš“.

Letos oslaví SDH Broumy 135 let od svého založení.

Dobrovolné hasiče z Broumů můžete až do pátku 5. června 2015 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) BROUMY na číslo 90 011 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka