SDH Chlum na Rakovnicku

26. září 2014

Vesnice Chlum je částí obce Pavlíkov na Rakovnicku. Stejně jako další obce: Ryšín, Skřivaň a Tytry. Obec najdete asi 70 km západně od Prahy a zhruba 9 km jihovýchodně od Rakovníka. Chlumem prochází železniční trať 174 z Berouna do Rakovníka. Žije tam něco málo přes 200 lidí.

SDH Chlum má 55 členů. Kromě soutěžní techniky mají také "klikotoč", kterým se kdysi hasiči svolávali k výjezdu. Chlumští hasiči jsou velmi činní. Zajišťují veškeré dění v obci - od pořádání dětského dne, plesů, zábav, divadelních představení až po nejrůznější brigády jako je např. sběr starého železa nebo sázení stromků v lese.

Při své činnosti zažívají hasiči v Chlumu hodně legrace. Při cestě na soutěž jim např. vyskočila z auta stříkačka. Na což je upozornil projíždějící cyklista.

Dobrovolné hasiče z Chlumu můžete až do pátku 3. října 2014 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) CHLUM na číslo 907 77 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.