SDH Kamenný Újezdec na Praze-západ

20. květen 2016

Kamenný Újezdec najdete asi 6 km jižně od Jílového u Prahy a 1 km na jihovýchod od Kamenného Přívozu na Praze-západ. Pod tuto vesnici také patří, stejně jako ještě Hostěradice a Žampach. Kamenný Újezdec je na pravém břehu řeky Sázavy. V obci žije asi 1200 obyvatel.

SDH Kamenný Újezdec má 71 členů, z toho je 13 žen a 12 dětí. Jsou zařazeni v JPO III, zasahují zhruba 15krát ročně. Mají např. Tatru 148, hasičskou motorku a historickou stříkačku z roku 1886. Pořádají čarodějnice, dětské dny, Pohádkovou cestu a zimní vycházky s opékáním buřtů.

Dobrovolné hasiče z Kamenného Újezdce na Praze-západ můžete až do pátku 27. května 2016 do 15:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) UJEZDEC na číslo 900 11 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.