SDH Tehovec na Praze-východ

30. leden 2015

Obec Tehovec najdete asi pět kilometrů východně od okraje Prahy, u Říčan na Praze-východ mezi Mukařovem a Svojeticemi. Součástí obce je osada Vojkov, která leží u silnice I/2 z Prahy na Kutnou Horu. Kousek od Tehovce pramení potok Rokytka, pravostranný přítok Vltavy. První písemná zmínka o obci je z roku 1373. V Tehovci žije asi 520 obyvatel.

SDH Tehovec má 110 členů, z toho 26 mladých do osmnácti let. Jezdí na okrskové, okresní, krajské, ale dokonce i republikové a mezinárodní. Vždy po pěti letech pořádají Mezinárodní setkání hasičské mládeže, vždy v září Memoriál Míly Dlabače a spoustu dalších akcí. Při zásazích např. odklízejí popadané stromy, hasí hořící kontejnery apod.

Dorostenka SDH Tehovec Aneta Hořická se probojovala na Mistrovství České republiky, kde obsadila osmé místo.

Dobrovolné hasiče z Tehovce můžete až do pátku 6. února 2015 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) TEHOVEC na číslo 90 011 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.