Vertikální zahrady, odzvučnění místnosti, pes pro děti

28. září 2013

Dozvěděli jste se, co je to vertikální zahrada. Je to žhavá novinka, ale určitě vám zpříjemní interiér vašeho domu. Jak odzvučnit místnost, ve které potřebujete být v naprostém klidu, vám poradí stavební odborník. Chcete svému dítěti pořídit psa?

Vertikální zahrady
Máte venkovní zahradu posetou květinami a ovocnými stromy, v zimní zahradě si užívají palmy a tropické rostliny. Na oknech máte africké fialky, ale stále máte pocit, že je toho málo? Potom vám už totiž ke štěstí chybí pouze vertikální zahrada. Je to žhavá novinka, ale určitě vám zpříjemní interiér vašeho domu. O tom, jak se buduje, jakou má závlahu i jaké rostliny sem můžete vysadit, mluvila Markéta Vejvodová s Vlastimilem Horským ze společnosti Terrestra.

Meditační zahrada v Plzni

Když se pokojovým rostlinám nedaří
Nedaří se vašim pokojovým rostlinám? Chřadnou a opadávají jim listy? Zaměřili jsme se na to, jaké to může mít příčiny a jak tyto příčiny odstranit. O pokojových květinách a o tom, co jim nesvědčí jsme si povídali s floristkou Alenou Konopkovou z Koutkova květinářství. Tam s ní natáčel Jan Zítka.

Teplomilné pokojové rostliny

Odzvučnění místnosti
Na podzim a v zimě přeci jen trávíme doma více času. Pokud vás doma ruší soused nebo pubertální ratolest, která si ve svém pokoji pouští hlasitou hudbu, kterou nemůžete ani slyšet, je právě nyní to správné období k odzvučnění postižené místnosti. O tom, jak postupovat, abyste měli alespoň doma klid, mluvila Markéta Vejvodová se stavebním odborníkem Radkem Kachlíkem.

Pes pro děti
Chcete svému dítěti pořídit psa? Pokud váš syn nebo dcera ještě nikdy neměli čtyřnohého kamaráda, čeká vás dost práce. Jak psa naučit všem důležitým dovednostem? To vám řekla Líza Švejdová, odbornice na zájmové chovy, ke které se vydal Jan Zítka.

psi - pes

A co vás čeká v příštím díle?
V příštím díle se dozvíte, jakou mají solitérní kameny na zahradě úlohu i jak je vybíráme. Kameny mohou dodat vaší zahradě tajemné kouzlo. Chystáte se vyměnit prasklé střešní tašky? V příštím díle Hobby magazínu vám poradíme, jak o střechu pečovat a jak prasklé střešní tašky měnit. Jak správně pečovat o malého ježka, pokud ho najdete v přírodě, se dozvíte od Romany Anděrové příští týden.

Dobrá rada na závěr:
Jestliže houby před tepelnou úpravou osolíte a zakapete citronovou šťávou, stanou se lépe stravitelnými.

Spustit audio