Bonsaje, rady od bytového designera, péče o psouna prériového

Eduard Hrubeš - Foto: Český rozhlas Region

Eduard HrubešFoto: Český rozhlas Region

Pokud patříte mezi obdivovatele japonských zahrad udělá vám radost japonská bonsaj. Máte v plánu s příchodem jara kompletně zrenovovat byt? Na praktické rady jsme se zeptali interiérové designérky Věry Tomíčkové.

Bonsaje
Patříte mezi obdivovatele japonských zahrad a přáli byste si mít podobnou zahradu i doma? Pokud máte málo prostoru a milujete krásu, určitě vám udělá radost japonská bonsaj. Některé druhy si můžete pořídit i do interiéru a většími bonsajemi také můžete zkrášlit ohraničený japonský kout na vaší zahradě. Vše o historii bonsají zjišťovala Markéta Vejvodová u odborníka Vlastimila Kastnera ze společnosti Bambus Centrum Kastner. 

 

Bonsaje, rady od bytového designera, péče o psouna prériového

Vložit na svůj web

Majitel pozoruhodných náramkových hodinek
K volnému času patří i naše koníčky. Dnes se setkáme s Igorem Sirotou, pro kterého se jeho velký koníček stal později součástí profese. Zmíněným koníčkem byly náramkového hodinky. Igor Sirota o nich ví spoustu zajímavostí a zároveň vlastní několik desítek pozoruhodných „exemplářů“. Na návštěvu k němu nás zavede Jan Zítka. 

Rady od bytového designera
Máme v plánu s příchodem jara kompletně zrenovovat byt? Anebo konečně dostavit váš nový dům? Možná také přemýšlíte, jestli využijete služby bytového designéra. Pokud se naopak rozhodnete zařídit si byt sami, v každém případě je dobré alespoň znát pravidla jak postupovat. A právě na praktické rady se ptala Markéta Vejvodová interiérové designérky Věry Tomíčkové z Toto studia. 

Péče o psouna prériového
Mezi oblíbené hlodavce u našich chovatelů patří také psoun prériový. V lidské péči se dožívá až osmi let. Jaké zázemí mu připravit a co dodržovat, abychom byli dobrými majiteli? To se dozvíme od Lízy Švejdové, odbornice na zájmové chovy. S ní si o těchto hlodavcích s pískově hnědou srstí povídal Jan Zítka. 

Dobrá rada na závěr:
Když doma chybí bílé víno, které potřebujete do omáčky, stačí v trošce octa rozpustit 2 kostky cukru a zavařit vše do omáčky. 

Pořad: Hobby magazín Eduarda Hrubeše  |  Stanice: Region - Praha a střední Čechy
Čas vysílání: již se nevysílá (vysílal se říjen 2006 - prosinec 2013)  
 

Nové články v rubrice

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2016 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace