Borovice na zahradu, dekorativní osvětlení, pořizujeme si kočku

12. leden 2013

Vaše zahrada nemusí být pouze plná ovocných stromů, keřů a zeleninových záhonů. Můžete si na ni pořídit i krásnou borovici, která vytvoří příjemné zátiší.

Borovice jsou hlavním prvkem japonských zahrad, můžete je mít i na té své
Také jste si při odstrojování vánočního stromečku pomysleli, jak je ta borovička krásný strom? A víte, že vaše zahrada nemusí být pouze plná ovocných stromů, keřů a zeleninových záhonů, ale že si právě na zahradu můžete pořídit krásnou borovici, která vytvoří příjemné zátiší? Není náhoda, že právě borovice je hlavní součástí japonských zahrad. O tom, jakou péči borovice potřebuje i jaké máme druhy, mluvila Markéta Vejvodová s Vlastimilem Kastnerem ze společnosti Bambus Centrum Kastner.

Borovice lesní v Jakubovicích

Sbírka filmové zvukové techniky Milana Wolfa
Milan Wolf je zřejmě nejznámější český filmový sběratel. Historické promítačky, kamery nebo plakáty – to všechno bychom našli v jeho archivu. Může se pochlubit také sbírkou filmové zvukové techniky. Spolu s ním jsme se pomyslně přenesli v čase o devadesát let zpátky a zaposlouchali se do vyprávění o starých biografech a skvostech z jeho sbírky. K Milanu Wolfovi nás pozval Jan Zítka.

Kotoučový magnetofon

Dekorativní osvětlení do interiéru po celý rok
Zalíbilo se vám vánoční dekorativní osvětlení a přáli byste si intimní osvětlení v interiéru po celý rok, i bez andílků a stromečků? Je tolik možností, jak si právě světlem vaše obydlí zpříjemnit. Potřebujete k tomu pouze několik šikovných nápadů a vhodná svítidla. Na všechny rady se ptala Markéta Vejvodová bytové designerky Věry Tomíčkové z TOTO studia.

svítidla, lustry, lampy, osvětlení, design (ilustrační foto)

Pořizujeme si poprvé kočku do bytu
Chcete si do svého bytu pořídit kočku? Pak by bylo dobré seznámit se aspoň s různými plemeny a s tím, jaké zázemí potřebují pro spokojený život. Užitečné a zajímavé informace pro ty, kteří se majiteli koček stanou vůbec poprvé, nabídla Líza Švejdová, odbornice na zájmové chovy. Ptal se jí Jan Zítka.

Kočka domácí

A co vás čeká v příštím díle?
V příštím díle se dozvíte, jak připravit hnojivo i truhlíky, pokud se chcete pustit do pěstování pelargonií. Za týden bude řeč o fotografování vesmíru. Jaké máte možnosti, pokud se do toho chcete pustit, vám poví profesionální astronom Pavel Suchan. Jak začít s výchovou štěněte, pokud s ní nemáte žádné zkušenosti, vám poradí veterinářka Hana Žertová.

Dobrá rada na závěr:
Máte zanícené dásně a nevíte si rady? Pomůže vám, když si uvaříte čaj z mátových lístků. Vlhký pytlík čaje též utiší bolest po injekci.

Spustit audio