Jak využít vrbové proutí, ochranné oděvy na zahradu, péče o psa

7. červenec 2012

Z vrbových proutků můžete vyrobit například živý plot nebo vytvořit zahradní nábytek. Dozvěděli jste se, jak se vybavit na zahradu oblečením nebo jsme vám poradili, jak správně pečovat o srst a drápy psů.

Jak vyrobit živý plot a zahradní nábytek z vrbových proutků
Vrba patří ke stromům, které náš pohled rozveselí především na jaře. Menší druhy vrby navíc můžete pěstovat přímo na vaší zahradě. Jenomže vrbové proutky můžete využít nejen o Velikonocích. Můžete z nich vyrobit například živý plot nebo vytvořit zahradní nábytek. O tom, jak vrbové proutky využít pro dekoraci u praktické užití na zahradě mluvila Markéta Vejvodová s Janou Novákovou ze společnosti Janiny zahrady.

Sbírka historických knoflíků
Julie Soukupová se už pěknou řádku let věnuje opravdu výjimečnému sběratelskému oboru. Sbírá totiž knoflíky. Nejprve ji zajímaly jen ty dřevěné ručně zdobené, ale pak začala sbírat i další druhy. Možná se budete divit, z jakých materiálů se knoflíky také vyrábějí. O zajímavostech ze své sbírky a o tom, co díky svému koníčku zažila, nám Julie Soukupová řekla v příspěvku Jana Zítky.

Ochranné oděvy při práci na zahradě
Začíná čas dovolených a možná jste se letos rozhodli, že Vaší letošní dovolenou tentokrát věnujete péči o vaší zahrádku. Ovšem i na zahradě je nutné se při práci chránit. A to nejen kvůli vašemu zdraví, ale i proto, abyste se při práci ve venkovním prostředí cítili bezpečně a pohodlně. O tom, jaké ochranné oděvy byste měli při práci používat i z jakých ochranných pomůcek si můžete vybírat mluvila Markéta Vejvodová s Františkem Turkem ze společnosti Mountfield.

Péče o srst a drápky psů
V chovatelské rubrice jsme se zaměřili na péči o srst a drápky psů. Začínajícím majitelům jsme poradili, jaké prostředky používat při koupání čtyřnohých mazlíčků. Řekli jsme si také o pročesávání dlouhosrstých psů a zaznělo pár rad na téma stříhání drápků. Lízy Švejdové, odbornice na zájmové chovy a chovatelky, se ptal Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Víte, jak uděláte jedinečnou pomazánka z čočky? Zbyla vám od oběda uvařená čočka a nevíte co s ní? Rozmixujte ji s neochuceným pomazánkovým máslem, 2-3 stroužky česneku a lžičkou plnotučné hořčice. Dobrou chuť.

Spustit audio