Jeřáb sladkoplodý, přízdoby na adventní věnce, sedací souprava

24. listopad 2012

Pokud chcete zahradu zkrášlit netradičními ovocnými stromy, pořiďte si některý z druhů jeřábu. Pokud máte v plánu pustit se do výroby adventního věnce, poradíme vám!

Jeřáb sladkoplodý
Chtěli byste, aby vám vaší zahradu zkrášlily netradiční ovocné stromy a ještě si pochutnat na zdravém a lahodném ovoci? Potom si pořiďte některý z druhů jeřábu. Obzvláště vhodný je jeřáb sladkoplodý. O tom, jakou má historii a jak se pěstuje, mluvila Markéta Vejvodová s RNDr. Jiřím Žlebčíkem z Výzkumného ústavu pro krajinu a okrasné zahradnictví v Průhonicích.

Přízdoby na adventní věnce
Pokud máte v plánu pustit se do výroby adventního věnce, zahradnice Olga Gabertová poradí! Už léta vyrábí klasické i moderní věnce a s námi se rozdělila o to, jaké přízdoby na ně používá. Rozhovor pro vaši inspiraci natočil Jan Zítka.

Sedací souprava
Sedací souprava je stěžejním místem každého obývacího pokoje. Měla by být pohodlná, trvanlivá a k tomu ladit s celkovým vybavením bytu. Jejímu nákupu bychom v rámci zařizování bytu měli věnovat největší pozornost. Na všechny rady se ptala Markéta Vejvodová bytové designérka Věry Tomíčkové z Toto studia.

Želva vroubená
Želva vroubená je velmi atraktivní druh želvy. Má zvláštní protáhlý tvar krunýře s lemem, díky kterému dostala své jméno. A je vhodná k venkovnímu chovu, jak vysvětluje Petr Velenský, kurátor oddělení plazů pražské ZOO. S ním o želvách vroubených hovořil Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Pokud potřebujeme na dochucení jídel jen pár kapek citronu, nemusíme jej překrajovat. Uděláme jen malý otvor párátkem a vymačkáme požadované množství. Plod pak nevysychá, neplesniví a může se použít i za několik dní.

Spustit audio