Kaktusy pro začátečníky, potápění, coursing

30. červenec 2011

V tomto díle jsme se zaměřili na pěstování kaktusů. Nabídli jsme vám nejen rady, ale i inspirativní informace. Chystáte se na dovolenou k moři a rádi byste letos konečně vyzkoušeli potápění? O tom, jak byste se měli na váš nový koníček připravit a jak moc je potápění obtížné, si povídala Markéta Vejvodová s Tomášem Peteráčem. Coursing je jeden z nejstarších „psích sportů“. Jak takové závody probíhají a co během nich musí náš čtyřnohý kamarád zvládnout? Na tyto otázky odpověděla Líza Švejdová, odbornice na zájmové chovy.

Kaktusy pro začátečníky
Tentokrát jsme se zaměřili na pěstování kaktusů. Zahradník Jaroslav Šnicer se kaktusy zabývá řadu let. Má nejen velký přehled, ale svým povídáním o těchto rostlinách umí nadchnout i ostatní. S Jaroslavem Šnicrem ze zahradnictví „Malej Jarda“ v Pískové Lhotě u Mladé Boleslavi se nedávno setkal Jan Zítka.

Potápění
Chystáte se na dovolenou k moři a rádi byste letos konečně vyzkoušeli potápění? A to nejen s brýlemi a ploutvemi pro hezkou mušličku u břehu, ale do větší hloubky, abyste si moře opravdu užili? O tom, jak byste se měli na váš nový koníček připravit a jak moc je potápění obtížné, zjišťovala Markéta Vejvodová u Tomáše Peteráče.

Napajedlo pro ptáky
Jestliže máte rádi zahradu, potom máte určitě rádi i zvířata - obzvláště opeřené pomocníky sběru žížal. Na vaší zahrádce tedy určitě nechybí na zimu krmítko pro ptáky. Jenomže ptáci potřebují daleko více kvalitní zdroj vody, obzvláště v horkém létě. O tom, jak můžete vyrobit napajedlo pro ptáky mluvila Markéta Vejvodová s Petrem Stýblem z ČSOP v Praze.

Coursing
Coursing je jeden z nejstarších „psích sportů“. Tato kynologická aktivita je postavena na principu lovu. Jak takové závody probíhají a co během nich musí náš čtyřnohý kamarád zvládnout? Podrobnosti o coursingu u Lízy Švejdové, odbornice na zájmové chovy, zjišťoval Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Máte zanícené dásně a nic nepomáhá? V tom případě vám poradíme: „Uvařte si čaj z mátových lístků“.

Reprízováno 27. července 2013.

Spustit audio