Diety slavných. Můžete být krásní bez ohledu na to, co jíte, říká Brigitte Bardot

21. červen 2017

Jedla ráda, hodně a hlavně večer. Oběd často vynechávala. Považovala ho za ztrátu času, a tak si místo něj dala kousek čokolády nebo ovoce. Jak žila herečka Brigitte Bardot a jak se měnil postupem času její jídelníček?

Brigitte Bardot je vrstevnicí Sophie Loren, dělí je od sebe pouze osm dní. Zatímco italská herečka měla dlouhou a aktivní filmovou kariéru, její francouzská souputnice skončila v 39 letech.

„Bardotka necvičila, jedla kdeco a navíc měla možná i trošku složitý partnerský život. Zatímco věrná Sophie žila 50 let s Carlem Pontim a sňatek ukončila až smrt jejího manžela, tak naše kóča Bardotka, sexuální symbol stejné doby, měla za sebou 3 rozvody. První jí pomohl ke kariéře režisér, pak si vzala herce, s tím měla syna Nicolase. S oběma pány byla zhruba 2 až 3 roky. A potom měla multimilionáře, to už bylo asi lepší, ale s tím vydržela taky jenom 3 roky,“ říká Kateřina Cajthamlová.

Čtěte také

Brigitte Bardot začala od roku 1973 výrazně bojovat za práva zvířat a stala se vegetariánkou. Zároveň kouřila, což je podle doktorky Cajthamlové netradiční kombinace.

„Co se týče jejího stravování, mně se na tom líbilo, že byla ve své době určitým jakoby antidotujícím prvkem, který říkal, že člověk může být krásný bez ohledu na to, co jí. Vegetariánství, které praktikuje, je takové to smíšené, není to čisté vegetariánství. Čili ona nevylučuje vajíčka a mléčné produkty, z tohoto hlediska je to inteligentní paní. A že kouří? No tak holt prostě hodně kouří.“

autoři: Martin Čuřík , Kateřina Cajthamlová
Spustit audio