„Zaručené“ novinky v hubnutí. Revoluční metody, nebo vytloukání klínu klínem?

13. říjen 2016

Obezita se podle statistik WHO týká téměř 27 % dospělých Čechů. Pro boj s touto nemocí se proto hledají stále další a další zbraně. Jaké jsou nejnovější návody? Jsou vůbec účinné a bezpečné? A může si je běžný člověk dovolit? O novinkách v hubnutí si povídali Patrik Rozehnal a Kateřina Cajthamlová.

Toužíte se jednou probudit a mít o několik kil méně? Na internetu často narazíte na kouzelné produkty či postupy, které pokoušejí trpělivost každého, koho trápí váha. Buďte ale velice opatrní. Některé totiž pomohou jen krátkodobě a jiné napáchají více škody než užitku.

Chlor. Místo vysněné postavy vás čekají popáleniny

Mezi ty nejhorší patří užívání sloučenin chloru. Kapky oxidu chloričitého, který se běžně používá pro čištění vody, se mají polykat, potírat po těle nebo přidávat do koupele. Z těla se prý uvolní nahromaděné negativní látky, a vy tak údajně budete hubnout. Ovšem pozor. Ve skutečnosti je chlor toxický a nebezpečný také pro životní prostředí.


Kateřina Cajthamlová má radu pro každého. Pomůže i vám? Podívejte se.

Po konzumaci oxidu chloričitého můžete mít průjem nebo zvracet a po kontaktu s kůží se objeví popáleniny. Že jsou tyto látky toxické, uvádějí i jejich prodejci. Ti je prodávají jako přípravky pro bělení textilu. Nad výsledky domácích experimentů si tedy myjí ruce.

Aspirační terapie vašemu tělu nesedne. Hrozí i nádory

Další „novinkou“ je chirurgický zásah, tzv. aspirační terapie. Při ní se do těla zavádí hadička s ventilem, prostřednictvím které se po konzumaci jídla třetina žaludku vypustí. Pacient tak přijímá méně kalorií.


Máte-li cizí předmět v žaludku, může docházet k lokálnímu dráždění. To může způsobit vředy nebo i nádory.KATEŘINA CAJTHAMLOVÁ O ASPIRAČNÍ TERAPII

Kateřina Cajthamlová však upozorňuje na úskalí této metody: „Tím, že je nějaký cizí předmět v žaludku, může docházet k lokálnímu dráždění.“ Takové dráždění může způsobit vředy, nebo dokonce nádor.

Chcete sázku na jistotu? Cvičte

Nejlepší výsledky stále přináší zdravá strava a cvičení. Oblíbené je využívání gumových lan v rámci cvičební metody SM systém a závěsného systému TRX. V obou případech se pracuje s vlastní vahou. Díky tomu jsou metody vhodné i pro ty, kteří nikdy nesportovali nebo je trápí nějaké omezení.

autor: had
Spustit audio