Tomáš Morávek o ideálním protějšku pro nezadané

14. únor 2013

S psychologem Mgr. Tomášem Morávkem jsme si povídali o tom, jaké představy mají nezadaní o ideálním partnerském protějšku.

Probírali jsme, co je důležité ve vztahu pro ženy. Zabývali jsme se tím, jaké priority hledají u žen muži. Věnovali jsme se tomu, jak je složité seznámit se s kvalitním partnerským protějškem.

Tradiční hodnoty ve vztahu nevymřely. Nezadaní chtějí skutečného partnera, který je aktivní a se kterým funguje chemie. Vyplynulo to z průzkumu seznamovací agentury Náhoda, kterého se zúčastnilo 1 600 respondentů.

Zázemí a opora je vztahu zásadní

Podle průzkumu hledají nezadaní muži ženskost, přitažlivost a toho, kdo vytvoří domov pro jejich rodinu, zároveň touží se stát galantními ochránci svých žen. Ženy touží po vyšším charismatickém gentlemanovi se smyslem pro humor, o kterého by se mohly v životě opřít.

Marta a Marco pověsili zámeček v červnu na počátku svého vztahu

Průzkum sledoval i různé názory, postoje, životní styl a návyky nezadaných. Z dalších jeho výsledků vyplynulo, že muži cítí, že tu jsou pro své partnerky, jsou oddanější.

Většina žen i mužů očekává od vztahu vzájemnou podporu. Ženy častěji chápou zodpovědnost jako společnou, muži se cítí být zodpovědní za ženy a vztah jako takový.

Muži mají s nevěrou partnerky větší problém

O svém vztahu k nevěře se více svěřují ženy. Muži nevěru méně často tolerují, chtějí se však více cítit svobodní. Ženy jsou častěji ochotné případný zálet partnera tolerovat kvůli zachování vztahu.

Mezilidské vztahy

Většina dotázaných považuje sex za zásadní součást vztahu. V průzkumu se tři procenta respondentů označilo za náruživé. Podle nich v jejich životě platí, že čím více sexu mají, tím lépe se cítí.

Ženy hledají chlapy, o které by se mohly opřít, a to i finančně. Rády by s nimi trávily volný čas ve společnosti i dobrodružstvím. Muži se chtějí se svou partnerkou bavit a aktivně žít. Je pro ně rovněž důležité, aby žena měla jako jednu ze svých priorit rodinu.

Vážené seznámení, láska a společný život jsou hlavním důvodem, proč lidé využívají služeb agentury Náhody. Vztah tu častěji hledají muži. A pánové by častěji chtěli ženu, se kterou založí rodinu.

autoři: Alima Martinová , Seznamovací agentura Náhoda
Spustit audio