Říčany chtějí znovu zakázat průjezd kamionů i zamezit chaotickému rozvoji města

27. únor 2018

Říčany chtějí znovu zakázat průjezd kamionů městem. Značky zakazující tranzit kamionů muselo město zakrýt, původní zákaz totiž na začátku února zrušil krajský úřad Středočeského kraje. „Počet kamionů, které městem projíždějí, se vrátil na 3 000 denně, během platnosti zákazu to byla polovina,“ řekl starosta Vladimír Kořen (SNK Klidné město) v pořadu K věci Českého rozhlasu Region.

„Připravíme znova stejnou dokumentaci, prověříme všechna stanoviska a ten proces zahájíme znovu. Doufám, že to bude už příští týden, pracují na tom právníci. Předpokládám, že to bude záležitost několika týdnů,“ dodal starosta Říčan. Ten se kvůli tomu setká i s krajským radním pro dopravu Františkem Petrtýlem.

Čtěte také

Velkým tématem je v Říčanech také možné rozšiřování města. Současný územní plán podle starosty umožňuje rozšíření města až na 25 tisíc obyvatel, to by bylo o 9 tisíc obyvatel víc než teď. Regulovat by další rozvoj města měla změna územního plánu, kterou vedení města připravuje.

„Příští týden bychom měli dostat finální verzi, kterou představíme veřejnosti, a pak to půjde do zastupitelstva. Je to postavené na myšlence nejdříve infrastruktura, pak stavět. Nejdříve musíme zajistit čistírnu odpadních vod, zdroje pitné vody, postavme školy a školky a potom dovolme rozvoj města,“ řekl Českému rozhlasu Region starosta Kořen.

Starosta Říčan v pořadu K věci mluvil také o nově zavedené službě Seniortaxi a plánu zavést ve městě MHD. Poslechněte si celý rozhovor!
autor: tsp
Spustit audio