Jak poznat dobrý burčák?
To nám prozradil předseda Cechu českých vinařů Jiří Čábelka.
Podzim je období, kdy si můžeme dopřát jednu ryze českou vinnou specialitu - burčák. Ale jak poznat ten správný? O tom jsme si v dopolední poradně povídali s předsedou Cechu českých vinařů Jiřím Čábelkou.
Dozvěděli jste se, co to vlastně burčák je, jak vzniká a kdy přesně přichází jeho čas. Řekli jsme si, kolik burčáku je zdravé vypít a čím vším může být pro náš organismus prospěšný.
Řeč byla také o tom, kde je nejlépe burčák kupovat, podle čeho poznat, že s ním není něco v pořádku a jak ho nejlépe převážet a uchovávat. A také z čeho je nejvhodnější burčák pít.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.