Jak se stravovat v létě na dovolené?

Léto je časem dovolených, výletů a lenošení. A také letního mlsání. Někdy se nám ovšem v horkých letních dnech moc jíst nechce. Protože ale bez jídla být nemůžeme, je dobré alespoň vědět, jaké potraviny je dobré si vybírat a které raději vynechat.

Jak se stravovat a jaké potraviny ideálně nakupovat v horkém létě, o tom jsme si povídali s vrchní nutriční terapeutkou pražské Thomayerovy nemocnice Mgr. Tamarou Starnovskou.

Dozvěděli jste se, na co byste si při nákupu potravin v létě měli dávat pozor. Řeč byla také o kvalitě občerstvení u stánků a o jídlech, kterým byste se v horkých letních dnech měli raději vyhnout.

Zmínili jsme se i o typické letní pochoutce, jakou je zmrzlina - kopečková v jistých případech drobné riziko skrývá, u točené můžete většinou zůstat klidní.

A také jsme poradili, jaké potraviny byste si měli nakoupit, pokud se chystáte vyrazit někam na dovolenou - aby vám co nejdéle vydržely a nehrozilo, že se cestou zkazí.

Povídali jsme si také o tom, jak se stravovat a jaké zásady dodržovat na dovolené v zahraničí. A dotkli jsme se pochopitelně i tolik oblíbeného letního grilování. Dozvěděli jste se, jak správně grilovat, abyste si nepřivodili zbytečné zdravotní potíže.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.