Nohy nás nosí celý život. Nezapomínejte o ně pečovat. Zaslouží si to

Nohy patří k nejzatěžovanějším částem našeho těla. Péče o ně by tak měla být naprostou samozřejmostí. A nejde přitom jen o zdraví, ale i o estetický dojem. Pro ženy jsou navíc nohy i jejich vizitkou. Jak o nohy správně pečovat? Prozradila Mgr. Veronika Matulová z podologického a estetického centra v Praze.

Povídali jsme si v první řadě o tom, že pro naše nohy je důležitá zejména správná obuv, a proto jsme poradili s výběrem obuvi.

Řeč byla také o tom, jak byste o své nohy měli pečovat - jaká by měla být základní péče, kterou si můžete udělat sami doma. Zmínili jsme tak správný způsob stříhání nehtů, volbu pilníků a i zbývající části pedikúry.

Noha (ilustr. obr.)

Také jsme si povídali o tom, proč je důležité odstraňovat ztvrdlou kůži na patách, případně na dalších částech chodidel, a co je možné udělat když kůže na chodidlech popraská.

Kromě toho jste se dozvěděli, proč se na nohou někdy udělají kuří oka a zda je možné jejich vzniku nějak předcházet. A co s tím, když už se na noze kuří oko objeví. A řeč byla i o nepříjemném problému, který představuje nadměrně pocení nohou.

Spustit audio