Soudničky Ivo Jahelky

Netradiční soudní případy v podání známého zpívajícího právníka.

Soudnička je známý útvar, také díky českým literátům jako byli Rudolf Těsnohlídek nebo Jaroslav Hašek, ten si některé případy dokonce sám vymýšlel. Ovšem Ivo Jahelka se snaží udělat humornou historku jen z pravdivých případů.

Na kytaru jako samouk hraje už od třinácti let, jeho texty ale nebyly vždy z advokacie. Zpívajícím právníkem se stal až po vysokoškolských studiích. Ivo Jahelka je znám především díky televiznímu vysílání, k hudbě má ale stále blízko. Muzikantské zkušenosti sbíral na Portách, působil ve folkové kapele Trpaslíci. Nyní jeho soudničky zaslechnete v rozhlasové podobě.

Inspirace přichází z policejních a soudních spisů, ale také od kolegů. A výběr je vždy pestrý, uslyšíte netradiční příběhy z oblasti trestního práva, sousedských a rodinných sporů i dalších odvětví.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.