Lucie Zedníčková připravila Chalupářský dort z lázeňských oplatek

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal přivítali v Pochoutkách herečku, tanečnici a dvojnásobnou maminku Lucku Zedníčkovou. Ta s sebou přinesla recept, který je natolik jednoduchý, že si s ním poradí i děti - Chalupářský dort z lázeňských oplatek.

Lucie se svěřila s tím, jaké večírky pořádala pro své přátele, jak se tančí flamenco a jak se sama sobě při tanci líbí. Dozvěděli jste se, že vyrůstala na tenisových kurtech a vystupovala s čertíkem Bertíkem a Štěpánkou Haničincovou.

Chalupářský dort:
1 krabice čokoládových lázeňských oplatek (mohou být i s jinou příchutí), 2 sáčky vanilkového pudingu, 1 litr plnotučného mléka, cukr na oslazení pudingu, 1 kelímek smetany ke šlehání (nejlépe 40%) a čerstvé jahody nebo jiné sezónní ovoce

Lucie Zedníčková v Pochoutkách

Postup:
Uvaříme puding (může být hustší) a necháme jej zchladnout. Poté vrstvíme - na oplatku nalijeme trochu pudingu, krouživým pohybem "rozvrtíme" souvislou vrstvu. Takto postupujeme až do spotřebování poloviny oplatek. Doprostřed dortu přidáme do pudingu jahody. S další várkou oplatek pokračujeme stejným způsobem. Dort dozdobíme šlehačkou a jahodami. Poté dáme do lednice vychladit a servírujeme k odpolední kávě.

Reprízováno 7. září 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka