Jiří Lábus uvařil krůtí maso na divoko

Jiří Lábus, Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal - Foto: Michal Plšek

Jiří Lábus, Naďa Konvalinková a Patrik RozehnalFoto: Michal Plšek

Pochoutky navštívil komik, herec a dabér Jiří Lábus. Ten svou kamárádku Naďu Konvalinkovou, moderátora Patrika Rozehnala a vás naučil svá oblíbená krůtí prsa na divoko. A bylo u toho hodně veselo!

Během vaření nám předvedl, jak si malý Jiříček Lábus hrál na rozhlas. Dozvíte se také, jakou knihu dal náš host Nadě na premiéře jedné divadelní hry, jaké psal dopisy, proč zničil dveře a co dělal, když uvízl ve výtahu. 

 

Jiří Lábus uvařil krůtí maso na divoko

Vložit na svůj web

Krůtí prsa na divoko:
krůtí prsa, cibule, slanina nebo špek, máslo, slunečnicový olej, kořenová zelenina (petržel, celer a mrkev), sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, worchestrová omáčka, smetana, červené víno, instantní jíška a těstoviny 

Postup:
V hluboké pánvi na oleji usmažíme do zlatova cibulku a špek, přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a na plátky nakrájený česnek. Do směsi nasypeme celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec a přidáme osolené maso, orestujeme a podusíme. Když je maso měkké, vyndáme zeleninu, přidáme trochu worchestru a červené víno, mírně zahustíme instatní jíškou a zakápneme smetanou. Mezitím uvaříme těstoviny. Uvařenou zeleninu lze použít jako ozdobu na talíř. 

Pořad: Pochoutky na talíři  |  Stanice: Region - Praha a střední Čechy
Čas vysílání: neděle 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Středočeský kraj
  Srážky: sněžení, D1-68,6
  Srážky: přeháňky, D4-34,5
  Stav vozovky: sníh na vozovce, D1-32,9

Další nabídka

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace