Daniel Bambas upekl francouzský slaný koláč quiche s pórkem, žampiony a sýrem

V neděli si Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal dali sraz v kuchyni s mladým pohledným hercem, kterého znáte z pohádek a seriálů. Hraje i v divadle a rád vaří.

Dokázal vám to upečením francouzského slaného koláče quiche /kyš/ s hnědými žampiony, pórkem a smetanou.

Povídali si o tom, jak se takový mladý muž zamiluje do pečení, co bylo jeho nejtěžším kouskem z poslední doby, a spolu s Naďou přidali také řadu divadelních historek. Třeba i padání do jeviště mezi diváky, o zatahování opony uprostřed představení apod.

Francouzský koláč quiche s pórkem, žampiony a sýrem:
280 g hladké mouky, 140 g vyhlazeného másla, 8 lžic studeného vody, 4 malé pórky (nakrájené na kolečka a propláchnuté), 250 g drobných hnědých žampionů (nakrájených na plátky), 2 (raději 3) velká vejce, 250 ml smetany ke šlehání, 150 g ementálu nebo gruyèru, sůl a pepř

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka