Jan Rosák zapekl bavorské brambory s tvarohem, jogurtem a mandlemi

V dalším vydání rozhlasových Pochoutek Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala zastával roli šéfkuchaře známý moderátor Jan Rosák. Tentokrát se z Tandemu přesunul k troubě a zapekl bavorské brambory s tvarohem, jogurtem a mandlemi.

Během přípravy a pečení jste se dozvěděli, jestli Jan opravdu jezdí do Bavorska a co si tam případně objednává v restauraci. Prozradil vám, jak je obtížné jíst barevné maso a knedlíky nebo co se mu zošklivilo ve školní jídelně.

Bavorské brambory s tvarohem:
Asi 1,5 kg horkých propasírovaných brambor, 2 vaničky tvarohu, 1 velký kelímek tučného bílého jogurtu, hrst nasekaných mandlí, 4 menší cibule, olej, mletý pepř a sůl

Postup:
Všechny suroviny smícháme s bramborami, směs dáme do vymazané nádoby, povrch potřeme olejem a pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C. Ke konci pečení posypeme mandlemi a zapečeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.