Mojmír Maděrič připravil holandský řízek z bůčku s bramborovou kaší
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se setkali u plotny s moderátorem, hercem a muzikantem Mojmírem Maděričem. Ten miluje maso a tak si udělali pravý holandský řízek z bůčku.
Dozvěděli jste se, co je pro Mojmíra větší láskou - jídlo nebo herectví, jaké to je sedět na jevišti u stolu plného jídla a kdo ho učil vařit. To vše doplnila i hra s pěti slovy z kuchyně, rychlovýslech a písničky.
Holandský řízek:
1 kg vepřového bůčku, 2 až 3 cibule, koření dle chuti, sklenice mléka, 20 dkg eidamu, 1 kg brambor, trochu másla, strouhanka na obalení, vejce
Při přípravě jsme používali také mixér a šlehač.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.