Nejlepší trtek k pivu. Sýrové koblížky s česnekovým dipem vyzkoušel Radim Uzel
Potřebujete pro návštěvu rychlou chuťovku? Vyzkoušejte malé sýrové koblížky. Zachutnají vám natolik, že si je příště uděláte jen pro sebe. V pražské restauraci a pivovaru Na Lochkově je nazývají trtkem k pivu – maličkostí na zakousnutí. Recept prozradil tamní šéfkuchař Filip Vobořil, který se do smažení pustil za účasti Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala. Hostem byl sexuolog Radim Uzel.
Trtek k pivu – sýrové koblížky (ingredience na 6 kusů)
50 g sýru Eidam
50 g sýru Blaťácké zlato
špetka drceného nebo mletého kmínu
špetka mleté sladké papriky
2 vaječné bílky
sůl
Postup:
Z bílků a špetky soli si tyčovým mixerem s nástavcem metly vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do misky s nastrouhanými oběma druhy sýra.
Přidáme špetku kmínu a papriky a opatrně promícháme.
Pomocí dvou polévkových lžic vytvarujeme z těsta nok, který osmažíme v rozpáleném oleji. Smažíme do zlatova. Koblížky by měly v oleji plavat.
Česnekový dip
zakysaná smetana
1 stroužek česneku
nasekaná kudrnka nebo plochá petržel
sůl
Postup:
Do misky dáme smetanu, nastrouhaný česnek, nasekanou kudrnku. Osolíme a dobře promícháme.
Filip Vobořil
Kuchařem se vyučil na SOU U Krbu v Praze. Snaží se celý život vařit tak, aby chutnalo jemu i hostům. Miluje steaky, ovocné knedlíky a české koláče. Polévky by mohl jíst permanentně. Dnes šéfuje kuchyni v restauraci s pivovarem Na Lochkově, kterou se svým společníkem otevřeli v dubnu 2016. Ve volném čase rád odpočívá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka