Nejlepší trtek k pivu. Sýrové koblížky s česnekovým dipem vyzkoušel Radim Uzel

Potřebujete pro návštěvu rychlou chuťovku? Vyzkoušejte malé sýrové koblížky. Zachutnají vám natolik, že si je příště uděláte jen pro sebe. V pražské restauraci a pivovaru Na Lochkově je nazývají trtkem k pivu – maličkostí na zakousnutí. Recept prozradil tamní šéfkuchař Filip Vobořil, který se do smažení pustil za účasti Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala. Hostem byl sexuolog Radim Uzel.

Trtek k pivu – sýrové koblížky (ingredience na 6 kusů)

50 g sýru Eidam
50 g sýru Blaťácké zlato
špetka drceného nebo mletého kmínu
špetka mleté sladké papriky
2 vaječné bílky
sůl

Postup:

Z bílků a špetky soli si tyčovým mixerem s nástavcem metly vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do misky s nastrouhanými oběma druhy sýra.

Smažíme do zlatova. Koblížky by měly v oleji plavat

Přidáme špetku kmínu a papriky a opatrně promícháme.

Pomocí dvou polévkových lžic vytvarujeme z těsta nok, který osmažíme v rozpáleném oleji. Smažíme do zlatova. Koblížky by měly v oleji plavat.

Česnekový dip

zakysaná smetana
1 stroužek česneku
nasekaná kudrnka nebo plochá petržel
sůl

Postup:

Do misky dáme smetanu, nastrouhaný česnek, nasekanou kudrnku. Osolíme a dobře promícháme.

Naďa Konvalinková, Radim Uzel, Filip Vobořil, Patrik Rozehnal

Filip Vobořil

Kuchařem se vyučil na SOU U Krbu v Praze. Snaží se celý život vařit tak, aby chutnalo jemu i hostům. Miluje steaky, ovocné knedlíky a české koláče. Polévky by mohl jíst permanentně. Dnes šéfuje kuchyni v restauraci s pivovarem Na Lochkově, kterou se svým společníkem otevřeli v dubnu 2016. Ve volném čase rád odpočívá.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka