Radka Fišarová zapekla vepřovou krkovici s hořčicí a majonézou

S Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem vařila v Pochoutkách muzikálová herečka a nejmladší Evita všech dob - Radka Fišarová. Miluje pečené maso, proto nás naučila zapečenou vepřovou krkovici s hořčicí a majonézou.

Během vaření jste se dozvěděli, proč Radka domů nosí recepty a proč se raději na vaření dívá. Prozradila nám také, jak se dostala ke slavné roli Evity ve stejnojmenném muzikálu a jaká pravidla platí při zpívání ve sboru. Markéta Sokolová přichystala informace o druzích hořčic a Patrik vymyslel otázky do rychlovýslechu.

Vepřová krkovice s hořčicí a majonézou:
plátky vepřové krkovice silné cca 2,5 - 3 cm, sůl, pepř, sádlo nebo olej, plnotučná hořčice na potření plátků masa, sklenička majonézy, 20 dkg strouhaného sýru (čedar nebo eidam), 2 střední cibule, brambory jako příloha, majonéza

Postup:
Vepřové plátky osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a zprudka osmažíme na sádle
nebo oleji. Potom vkládáme do pekáčku, posypeme cibulí a sýrem a hodně pomažeme majonézou a necháme zapéct. Do masa nepíchat. Jako přílohu brambor - nejlépe opékaný.