Pochoutky na talíři5. srpna  2012  

Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková - Foto: Petr Jindra

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa KonvalinkováFoto: Petr Jindra

S Naďou Konalinkovou a Patrikem Rozehnalem vařil v Černokosteleckém pivovaru v tamních humnech šéfkuchař Titus Eliáš z restaurace Na Kopci v Praze.

Prozradil recept na plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a k tomu připravil omáčku z černého piva a se šťouchanými bramborami. 

Audio
 

Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Během vaření jste se dozvěděli, jak se vaří v bývalém řeznictví a jak je těžké vést dvě restaurace. Zmíněné jídlo ochutnávala i zpěvačka Petra Černocká, která prozradila, jaký vztah má k pivu a jestli někdy zlatavý mok ovlivnil její pěvecké vystoupení. 

Plněná volská oháňka:
volská oháňka, bránice, toustový chléb, vejce, svazek sladkolisté petržele, mléko, trošku slaniny, 1 větší cibule, sůl a pepř 

Omáčka z černého piva:
trochu kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), 1 menší cibule, malý rajčatový protlak, trochu černého piva a telecího vývaru 

Šťouchané brambory:
brambory, pórek, cibule a trochu másla 

Reprízováno 3. srpna 2013. 

Nové články v rubrice

Středočeský kraj
  Srážky: déšť, D8-17,0
  Od 24.4.2014 21:35 do 23:35; na silnici 608 u obce Zdiby okres Praha-východ; nehoda; DN 2 X OA bez zranění
  Od 24.4.2014 20:35 do 22:40; R10 - 63.2km na trase Turnov - Praha u obce Březina okres Mladá Boleslav; nehoda; DN - havárie OA bez zranění

Hosté Tandemu

Koho přivítá Jan Rosák v Tandemu?

Pondělí 21. dubna
MUDr. Mag. theol. Vojtěch Novák
katolický kněz 

Úterý 22. dubna
Jan Kryl
písničkář 

Středa 23. dubna
Jitka Němcová
režisérka 

Čtvrtek 24. dubna
Prof. MUDr. Jan Dvořáček, DrSc., FCMA
emeritní přednosta Urologické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze 

Pátek 25. dubna
Petr Korbel
stolní tenista 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas