Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková - Foto: Petr Jindra

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa KonvalinkováFoto: Petr Jindra

S Naďou Konalinkovou a Patrikem Rozehnalem vařil v Černokosteleckém pivovaru v tamních humnech šéfkuchař Titus Eliáš z restaurace Na Kopci v Praze.

Prozradil recept na plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a k tomu připravil omáčku z černého piva a se šťouchanými bramborami. 

 

Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Vložit na svůj web

Během vaření jste se dozvěděli, jak se vaří v bývalém řeznictví a jak je těžké vést dvě restaurace. Zmíněné jídlo ochutnávala i zpěvačka Petra Černocká, která prozradila, jaký vztah má k pivu a jestli někdy zlatavý mok ovlivnil její pěvecké vystoupení. 

Plněná volská oháňka:
volská oháňka, bránice, toustový chléb, vejce, svazek sladkolisté petržele, mléko, trošku slaniny, 1 větší cibule, sůl a pepř 

Omáčka z černého piva:
trochu kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), 1 menší cibule, malý rajčatový protlak, trochu černého piva a telecího vývaru 

Šťouchané brambory:
brambory, pórek, cibule a trochu másla 

Reprízováno 3. srpna 2013. 

Pořad: Pochoutky na talíři  |  Stanice: Region - Praha a střední Čechy
Čas vysílání: neděle 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Středočeský kraj
  Od 26.4.2018 13:05 do 14:05; D5 - 28.1km na trase Praha - Rozvadov; porouchané vozidlo, zdržení; překážka na vozovce, průjezd se zvýšenou opatrností
  D1, mezi km 9.6 a 8.5, ve směru Praha, práce na silnici, pravý jízdní pruh uzavřen, Od 26.04.2018 13:07 Do 26.04.2018 17:02, Pozor!, Údržba a opravy PHS, plotů a závor, zdroj: ŘSD
  silnice II/101 (ulice Mostní), Kralupy nad Vltavou, okr. Mělník, stavební práce, kyvadlový provoz jedním jízdním pruhem, Od 03.04.2018 07:00 Do 27.04.2018 17:00, mostní objekt ev.č. 101-059, Vydal: Městský ...

Další nabídka

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace