Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková - Foto: Petr Jindra

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa KonvalinkováFoto: Petr Jindra

S Naďou Konalinkovou a Patrikem Rozehnalem vařil v Černokosteleckém pivovaru v tamních humnech šéfkuchař Titus Eliáš z restaurace Na Kopci v Praze.

Prozradil recept na plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a k tomu připravil omáčku z černého piva a se šťouchanými bramborami. 

 

Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Vložit na svůj web

Během vaření jste se dozvěděli, jak se vaří v bývalém řeznictví a jak je těžké vést dvě restaurace. Zmíněné jídlo ochutnávala i zpěvačka Petra Černocká, která prozradila, jaký vztah má k pivu a jestli někdy zlatavý mok ovlivnil její pěvecké vystoupení. 

Plněná volská oháňka:
volská oháňka, bránice, toustový chléb, vejce, svazek sladkolisté petržele, mléko, trošku slaniny, 1 větší cibule, sůl a pepř 

Omáčka z černého piva:
trochu kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), 1 menší cibule, malý rajčatový protlak, trochu černého piva a telecího vývaru 

Šťouchané brambory:
brambory, pórek, cibule a trochu másla 

Reprízováno 3. srpna 2013. 

Pořad: Pochoutky na talíři  |  Stanice: Region - Praha a střední Čechy
Čas vysílání: neděle 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Středočeský kraj
  Od 27.7.2016 19:20 do 28.7.2016 01:25; na silnici 16 u obce Slaný okres Kladno , délka 427m; Slaný 1 km za Slaným směr Vítov v ul. Lázeňská; nehoda nákladního vozidla; překládání kamionu po DN ,uzavřeno ...
  silnice I/4, Chraštičky - Milín, okr. Příbram, pomalu jedoucí vozidlo údržby, Od 28.07.2016 07:00 Do 28.07.2016 14:00, Sekání travních porostů strojně – oboustranně
  D5, mezi km 23.6 a 20.5, ve směru Praha, práce na silnici, zúžení vozovky na dva jízdní pruhy, zúžené jízdní pruhy, levý jízdní pruh uzavřen, Od 27.07.2016 09:53 Do 11.08.2016 23:59, provádění výměny ...

Další nabídka

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2016 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace