5. srpna  2012  rubrika: Pochoutky na talíři

Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková - Foto: Petr Jindra

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa KonvalinkováFoto: Petr Jindra

S Naďou Konalinkovou a Patrikem Rozehnalem vařil v Černokosteleckém pivovaru v tamních humnech šéfkuchař Titus Eliáš z restaurace Na Kopci v Praze.

Prozradil recept na plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a k tomu připravil omáčku z černého piva a se šťouchanými bramborami. 

 

Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Během vaření jste se dozvěděli, jak se vaří v bývalém řeznictví a jak je těžké vést dvě restaurace. Zmíněné jídlo ochutnávala i zpěvačka Petra Černocká, která prozradila, jaký vztah má k pivu a jestli někdy zlatavý mok ovlivnil její pěvecké vystoupení. 

Plněná volská oháňka:
volská oháňka, bránice, toustový chléb, vejce, svazek sladkolisté petržele, mléko, trošku slaniny, 1 větší cibule, sůl a pepř 

Omáčka z černého piva:
trochu kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), 1 menší cibule, malý rajčatový protlak, trochu černého piva a telecího vývaru 

Šťouchané brambory:
brambory, pórek, cibule a trochu másla 

Reprízováno 3. srpna 2013. 

Nové články v rubrice

Středočeský kraj
  Od 19.4.2014 11:20 do 12:20; v ulici Chobotská v obci Brandýs nad Labem-Stará Boleslav okres Praha-východ; nehoda; DN 2x OA
  Od 19.4.2014 10:45 do 13:05; na silnici v obci Přerov nad Labem okres Nymburk; nehoda; probíhá vyšetřování nehody, nebezpečí; havárie moto se zraněním

Koho přivítá Jan Rosák v Tandemu?

Pondělí 21. dubna
MUDr. Mag. theol. Vojtěch Novák
katolický kněz 

Úterý 22. dubna
Jan Kryl
písničkář 

Středa 23. dubna
Jitka Němcová
režisérka 

Čtvrtek 24. dubna
Prof. MUDr. Jan Dvořáček, DrSc., FCMA
emeritní přednosta Urologické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze 

Pátek 25. dubna
Petr Korbel
stolní tenista 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas