Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková - Foto: Petr Jindra

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa KonvalinkováFoto: Petr Jindra

S Naďou Konalinkovou a Patrikem Rozehnalem vařil v Černokosteleckém pivovaru v tamních humnech šéfkuchař Titus Eliáš z restaurace Na Kopci v Praze.

Prozradil recept na plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a k tomu připravil omáčku z černého piva a se šťouchanými bramborami. 

 

Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Vložit na svůj web

Během vaření jste se dozvěděli, jak se vaří v bývalém řeznictví a jak je těžké vést dvě restaurace. Zmíněné jídlo ochutnávala i zpěvačka Petra Černocká, která prozradila, jaký vztah má k pivu a jestli někdy zlatavý mok ovlivnil její pěvecké vystoupení. 

Plněná volská oháňka:
volská oháňka, bránice, toustový chléb, vejce, svazek sladkolisté petržele, mléko, trošku slaniny, 1 větší cibule, sůl a pepř 

Omáčka z černého piva:
trochu kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), 1 menší cibule, malý rajčatový protlak, trochu černého piva a telecího vývaru 

Šťouchané brambory:
brambory, pórek, cibule a trochu másla 

Reprízováno 3. srpna 2013. 

Pořad: Pochoutky na talíři  |  Stanice: Region - střední Čechy
Čas vysílání: neděle 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Středočeský kraj
  Srážky: déšť, R1 Rudná 0,4
  Srážky: déšť, R1 Mirošovice 77,8
  Srážky: déšť, R1 Mirošovice 77,7

Další nabídka

Hosté Tandemu

Koho přivítá Jan Rosák v Tandemu?

Pondělí 29. září
Tomáš Novotný, herec 

Úterý 30. září
PhDr. Ivo Šmoldas, publicista, scenárista, moderátor a překladatel 

Středa 1. října
Marcel Zmožek, zpěvák, skladatel a textař 

Čtvrtek 2. října
Ilja Kučera ml., moderátor a hudební publicista 

Pátek 3. října
Radek Baborák, hornista a dirigent 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas