Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková - Foto: Petr Jindra

Titus Eliáš, Patrik Rozehnal a Naďa KonvalinkováFoto: Petr Jindra

S Naďou Konalinkovou a Patrikem Rozehnalem vařil v Černokosteleckém pivovaru v tamních humnech šéfkuchař Titus Eliáš z restaurace Na Kopci v Praze.

Prozradil recept na plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a k tomu připravil omáčku z černého piva a se šťouchanými bramborami. 

 

Titus Eliáš upekl plněnou volskou oháňku s nádivkou z morku a pivní omáčkou

Vložit na svůj web

Během vaření jste se dozvěděli, jak se vaří v bývalém řeznictví a jak je těžké vést dvě restaurace. Zmíněné jídlo ochutnávala i zpěvačka Petra Černocká, která prozradila, jaký vztah má k pivu a jestli někdy zlatavý mok ovlivnil její pěvecké vystoupení. 

Plněná volská oháňka:
volská oháňka, bránice, toustový chléb, vejce, svazek sladkolisté petržele, mléko, trošku slaniny, 1 větší cibule, sůl a pepř 

Omáčka z černého piva:
trochu kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), 1 menší cibule, malý rajčatový protlak, trochu černého piva a telecího vývaru 

Šťouchané brambory:
brambory, pórek, cibule a trochu másla 

Reprízováno 3. srpna 2013. 

Pořad: Pochoutky na talíři  |  Stanice: Region - střední Čechy
Čas vysílání: neděle 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Středočeský kraj
  Stav vozovky: nebezpečí námrazy, II/105 Jílové u Prahy
  Od 29.1.2015 02:10 do 08:15; na silnici 277 u obce Mnichovo Hradiště okres Mladá Boleslav; nehoda nákladního vozidla; převrácené vozidlo; havárie NA do příkopu, bez zranění, únik provozních kapalin. Na ...
  Od 29.1.2015 00:50 do 08:55; na silnici 16 u obce Mělnické Vtelno okres Mělník; nehoda nákladního vozidla; Pozor! Vysypaný náklad; havárie NA do příkopu, se zraněním.

Další nabídka

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2015 Český rozhlas