Vylepšené buřty na pivu s chilli papričkami si užila herečka Jana Stryková

Buřty na pivu jsou naprostou hospodskou klasikou. I prověřený recept se dá ovšem vylepšit. Přesvědčí vás o tom šéfkuchař pražského Národního pivovaru Pavol Glončák. Postup sledovala spolu Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem i herečka Jana Stryková.

Buřty na pivu s chilli papričkou (pro 3 osoby)

3 masové buřty
1 velká cibule
poloviny velké papriky – směs červené, zelené a žluté
3 stroužky česneku
chilli paprička dle chuti
1,5 dcl polotmavého piva
1,5-2,0 dcl kečupu
polévková lžíce plnotučné hořčice
slunečnicový olej
pepř, sůl

Postup:

Buřty svlečeme ze střívka a rozpůlíme podélně. Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, papriku na proužky a česnek na plátky.

Rozpálíme si pánev, na kterou přilijeme slunečnicový olej. Na něm orestujeme cibuli do sklovata a česnek a papriku do lehce hněda. Poté přihodíme buřty a opečeme je také na barvu – na povrchu začnou lehce hnědnout

Rozpálíme si pánev, na kterou přilijeme slunečnicový olej. Na něm orestujeme cibuli do sklovata a česnek a papriku do lehce hněda. Poté přihodíme buřty a opečeme je také na barvu – na povrchu začnou lehce hnědnout.

V tu chvíli zalijeme polotmavým pivem, přidáme kečup a lžíci hořčice. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou červenou chilli papričku a dáme zapéct do rozehřáté trouby na 10 minut při 140 stupních.

Následně směs vyndáme, přendáme na talíř a podáváme s chlebem a pivem.

Pavol Glončák, Naďa konvalinková, Jana Stryková, Patrik Rozehnal

Pavol Glončák

Narodil se na Slovensku, kuchařem se vyučil v Liptovském Mikuláši a do Prahy přijel kvůli své partnerce. Dnes vaří a šéfuje typicky českému hostinci moderního střihu – Národnímu pivovaru v Praze, kde si vaří i vlastní pivo. Miluje českou i slovenskou kuchyni, rád připravuje zvěřinu a práce v kuchyni musí mít podle něj týmového ducha. Ve volném čase se věnuje rodině.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.