Ohlédnutí za cestou Šachového vlaku

27. říjen 2012
Region expres , Region expres , Region expres

Vydali jsme se na palubu Šachového vlaku, kde se uskutečnil netradiční turnaj. Vyzpovídali jsme také účastníky klání - přímo jeho vítěze Martina Petra a také Kristýnu Havlíkovou.

Speciálně upravený vlak hostil šachové velmistry. Vyjel z pražského hlavního nádraží, kam se přes Vídeň, Budapešť, Bratislavu a Krakov také vrátil. O zajímavém projektu jsme si nejprve povídali s Jiřím Ješetou, výkonným ředitelem Českých drah pro obchod a marketing.

Palubu Šachového vlaku náš reportér neopustil ani ve druhém příspěvku. Samozřejmě nás například zajímalo, jak těžké je soustředit se při jízdě vlaku na jednotlivé partie. Odpovídali Martin Petr a Kristýna Havlíková.

Pozvánka:
Až do 28. prosince máte ještě možnost navštívit Podlipanské muzeum v Českém Brodě. Právě tam je k vidění výstava pod názvem Připravte si jízdenky. Jak z názvu vyplývá, tématem je železnice. Za realizací stojí Sdružení železničních modelářů Pečky, tamní strojvedoucí a další železničáři. Připravili klasickou výstavu o železnici. Setkáte se například s historií Olomoucko-pražské dráhy a především s úsekem Pečky - Úvaly.

Spustit audio