Rozhovor s tiskovým mluvčím Českých drah a šéfredaktorem časopisu Železničář

3. listopad 2012
Region expres , Region expres , Region expres

Na kus řeči jsme se zastavili za tiskovým mluvčím Českých drah Radkem Joklíkem. Představili jsme vám také časopis Železničář. Slovy jeho šéfredaktora Petra Horálka.

České dráhy mají také své tiskové mluvčí. Jako každá jiná velká firma. Jedním z nich je Radek Joklík. Muž, který má zkušenosti jak z rozhlasového, tak i televizního vysílání. Už při prvních jeho slovech poznáte, že současná práce je pro něj vlastně koníčkem. Co všechno obnáší? O tom si s ním povídal Pavel Petr.

Petr Horálek, šéfredaktor časopisu Železničář

Železniční nadšenci dobře vědí, že každých čtrnáct dní se mohou těšit na nový výtisk čtrnáctideníku Železničář. Jakou má toto periodikum historii? Co jeho současnost a kolik například zaměstnává redaktorů? Jako správný šéfredaktor zná odpovědi Petr Horálek.

Zpráva z železnice:
Nymburské depo pro opravu vozidel opravilo přes půl století starou Singrovku. Odborníci vědí, že se jedná o motorový vůz řady 240 z poloviny šedesátých let dvacátého století. Tento vůz dojezdil v Karlových Varech a do roku 2007 měl najeto přes jeden milion kilometrů.

Spustit audio