Objednáváme zájezd last minute

Máme mít u takovýchto zájezdů z něčeho obavy?

Léto je v plném proudu, někdo má už dovolenou za sebou, jiný se na ní teprve chystá. A někteří lidé nechávají výběr místa na poslední chvíli. Většinou jde o dovolenou v zahraničí, která pak může být výrazně levnější. Takovým zájezdům se říká last minute.

Co to ale vlastně přesně obnáší? A jsou takové zájezdy opravdu výhodné nebo v nich číhá i nějaké nebezpečí? O tom všem jsme si povídali s Kateřinou Petříčkovou z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

pláž

Dozvěděli jste se například, co se přesně skrývá pod pojmem last minute, proč takové zájezdy cestovní kanceláře nabízejí, jaké to pro nás skýtá výhody nebo například, jak moc můžeme při nákupu zájezdu last minute ušetřit.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.