Soutěž o vstupenky na představení Slepá láska v Divadle U Valšů

13. duben 2018

Soutěž skončila. Výherci: Zuzana Černá, Kateřina Vokounová.

Sofie, mladá herečka bez angažmá, se připravuje na přijímací pohovor. K její nervozitě přispívají dvě pochybnosti: jestli je pro ni toto povolání to pravé a jestli je pro ni ten pravý i její přítel Mark. Ten si spíše užívá a rozhodně nemyslí na jejich společnou budoucnost.

Velký vliv na Marka má jeho kamarád Jeff, se kterým obráží různé večírky a který jej využívá ke svým nápadům, jak nárazově vydělat. Když vyjde inzerát, v němž se hledá „mladá jazykově nadaná žena na pozici předčítačky“, přemluví Jeff s Markem Sofii, aby tuto práci přijala. A tak se Sofie, trochu proti své vůli, objeví v bytě vdovy Charlotte Bergmanové, osamělé staré dámy, která před mnoha lety přišla o zrak. Tuto ženu obestírá velké tajemství, Sofie se s ní nesměle dává do řeči, ale nesetkává se s pochopením, a tak byt raději opouští s přesvědčením, že se tam již neukáže. Nicméně události dostanou jiný spád, když Sofie povypráví Markovi, že u osamělé staré dámy visí originál Monetova obrazu.

Dvojici autorů se podařilo napsat napínavý a strhující romantický příběh, jenž šikovně balancuje mezi scénami plnými komiky a napínavými i dojemnými momenty. Jde o komedii plnou překvapení a náhlých zvratů, o zklamání i naději, ale samozřejmě také o přátelství a lásce.

Hrají: Carmen Mayerová, Kristýna Podzimková nebo Eliška Jansová, Petr Buchta nebo Robert Hájek, František Skopal.
Režie: Jan Novák
Scéna: Ivo Žídek
Kostýmy: Josef Jelínek

Soutěžíme o 2 x 2 vstupenky na divadelní představení Slepá láska, které se koná v pátek 27. 4. od 19 hod v Divadle U Valšů, Karoliny Světlé 18, Praha 1. Více na: www.zivot90.cz/5-divadlo-u-valsu

Soutěžní otázka: Jak se jmenuje postava staré dámy, kterou hraje Carmen Mayerová?

První dva soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou 2 vstupenky na divadelní hru Slepá láska (pátek 27. dubna 2018 v 19:00 v Divadle U Valšů, Karolíny Světlé 18, Praha 1).

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.region@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Region.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.