Světluška získala na Dyzajn marketu 60 000 Kč

15. prosinec 2015

Světluška nabízela 12. - 13. prosince na pražském Dyzajn marketu Zima návštěvníkům křišťálové ozdoby, které vyrobili nevidomí. Do sbírky, která pomáhá lidem s těžkým zrakovým handicapem přispěli i lidé, kteří si zakoupili výrobky v kolekci Limitovka a u většiny designérů, kteří se rozhodli přispět 1% ze svých výdělků. Výtěžek společného úsilí přinesl Světlušce 60 000 Kč.

Dyzajn market dostál svému podtitulu Zima a počasí bylo sychravé a proměnlivé, přesto se Křišťálů pro Světlušku prodalo za 29 125 Kč. Příspěvky od vystavujících a Dyzajn marketu se vyšplhaly dokonce na 30 875 Kč. Sečteno podtrženo Světluška získala na pomoc pro nevidomé 60 000 Kč.

Skvělou atmosféru zajistil i doprovodný program, do něhož se zapojili i ti, kterým Světluška svítí na cestu tmou. Při módní přehlídce zazářila nevidomá psychoterapeutka a maminka dvou dětí Katka Gůrová. O hudební doprovod se postarali také umělci se zrakovým handicapem. Nejprve navodila vánoční atmosféru zpěvem Bára Janová za doprovodu akordeonu Mirka Orsága. Na jejich vystoupení navázala zpěvem a hrou na flétnu Lucie Chrápavá spolu s Jakubem Slezákem, který ji doprovázel na klávesy.

Spustit audio