Američtí diplomaté učili studenty se zrakovým handicapem

27. červenec 2016

Diplomaté z Politicko-ekonomické sekce Velvyslanectví USA v Praze v druhém pololetí pomáhali s výukou angličtiny na Gymnázium pro studenty se zrakovým postižením na Praze 5.

Do netradičního konverzačního kurzu anglického jazyka se zapojili tři tajemníci, jeden česko-americký asistent a politický rada. Úvodní hodiny se chopil nevidomý politický tajemník Alex Barrasso, který studentům přiblížil nejen povolání diplomata, ale také se podělil o své osobní zkušenosti s překonáváním zrakového postižení v pracovním prostředí i v běžném životě. V následující přednášce politický tajemník Pepijn Helgers probíral zeměpisné i historické reálie jednotlivých států USA. Ekonomický tajemník Marko Velikonja se středoškoláky diskutoval o sportu, kultuře i politice.

Systém amerických prezidentských voleb maturantům a studentům předposledního ročníku gymnázia vysvětlil asistent Skyland Kobylak. V závěrečné hodině politický rada James Merz hovořil o historii a rozdílech mezi americkými demokraty a republikány.

Američtí diplomaté učili studenty se zrakovým postižením

Ředitel pražského gymnázia Ivan Antov si projekt pochvaluje: "Chtěl bych poděkovat všem přednášejícím za perfektní výkony, za to, že našim studentům vyložili problematiku, která je pro ně zajímavá a potřebná, a také za to, že si naši studenti mohli ověřit nakolik rozumějí rodilým mluvčím. Setkání rozhodně splnila svůj účel a byla pro studenty i jejich vyučující přínosem."

autoři: Nadační fond Českého rozhlasu , U.S. Embassy Prague
Spustit audio