Hledáme dobrovolníky pro prodej Křišťálů pro Světlušku

2. listopad 2016

Křišťály pro Světlušku jsou nádherné vánoční ozdoby a dekorativní předměty z českého skla, které pro Světlušku vyrábí lidé s těžkým zrakovým handicapem ve středisku pro nevidomé v Praze na Dědině. Aby mohly výrobky z českých křišťálových komponentů rozsvítit domácnosti po celé republice, hledá Světluška dobrovolníky, kteří jí pomohou prodejem na adventních trzích na Václavském náměstí v Praze.

Staňte se alespoň na jeden den dobrovolníkem – prodejcem Křišťálů pro Světlušku. Na každý den potřebujeme na stánek vždy 2 prodejce, můžete se tak domluvit s kamarádem či kolegou z práce a společně podpořit dobrou věc na jedno odpoledne i vícekrát.

termín: 26. 11. – 23. 12.
pracovní doba denně vč. víkendu: 12.00 - 20.00 hod.
místo: Václavské náměstí (horní část), Praha 1
náplň práce: prodej vánočních ozdob ve stánku v rámci vánočních trhů (i přesto, že je stánek vybaven plynovým topením, doporučujeme teplé oblečení)

Přihlásit se můžete přímo na email michaela.hronova@rozhlas.cz, nebo je možná registrace přes internetový portál www.zapojimse.cz

Projekt Křišťál pro Světlušku dává lidem se zrakovým handicapem pracovní příležitost a pocit, že jejich snaha má smysl. Každý, kdo si zakoupí ozdobu, přispěje do sbírky Světluška a zároveň dostane i jeden ověs zdarma, který pověsí na speciální „vánoční strom“, a tím rozzáří nejen vánoční trhy, ale i svět nevidomých. V průběhu adventu přichází nevidomí tvůrci na kontrolu, kdy si hmatem ověřují, jak se jejich ozdoby lidem líbí.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio