Vánoce rozzáří křišťálové ozdoby a šperky od nevidomých

21. listopad 2016

Výzdobu si zaslouží nejen stromeček, řekli si letos nevidomí tvůrci dekorativních předmětů pro Světlušku a rozšířili kolekci vánočních skleněných ověsů pro smrčky i jedličky o náušnice a náramky. K dostání budou ve stánku Světlušky od 26. listopadu do 23. prosince na adventních trzích v horní polovině Václavského náměstí.

„Přijďte si užít vánoční atmosféru rozzářené metropole, oceňte rukodělnou práci lidí s těžkým zrakovým handicapem a pomozte spolu se Světluškou rozsvítit v době adventu i jejich svět,“ láká ke stánku Světlušky na Václavské náměstí Přemysl Filip, ředitel Světlušky Nadačního fondu Českého rozhlasu. Otevřeno má Světluška každý den od pondělí do neděle vždy od 12.00 – 20.00. Cena ozdob se pohybuje od 50 Kč do 100 Kč.

Všichni kupující dostávají k zakoupenému výrobku zdarma další, který zavěšují na konstrukci vánočního stromu v místě prodeje. Lidé s těžkým zrakovým postižením chodí v době konání trhů na kontrolu, kdy si hmatem ověřují, jak se jejich dílka veřejnosti líbí. Na první obhlídku přijdou spolu s patronkou projektu Křišťál pro Světlušku 2016, herečkou Terezou Kostkovou, ve středu 30. listopadu ve 14.00.

Světluščí křišťály neleznete také 17. a 18. prosince na zimním Dyzajn marketu na piazzetě Národního divadla na náměstí Václava Havla.


Kontakt:
Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net


Poděkování partnerům Světlušky Nadačního fondu Českého rozhlasu
Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky a společnosti HERBADENT, která je hlavním partnerem. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 15 lety založil a je jeho velkou oporou.
Projekt Křišťál pro Světlušku by nemohl vzniknout bez usilovného zapojení Pobytového rehabilitačního a rekvalifikačního střediska pro nevidomé Dědina o.p.s., jehož klienti ozdoby a šperky vyrábí v rámci dílny drátování. Komponenty věnovala zdarma Světlušce společnost Preciosa Lighting.
Světluška děkuje za možnost prodávat vánoční křišťály Sdružení Nového Města pražského a Dyzajn marketu. Projekt dále podpořily ČSOB Leasing, Kralupol, Osram, Czech Tourism, Prague City Tourism.

Spustit audio