Kavárna POTMĚ letos nově servíruje i speciální černobílou zmrzlinu

4. červen 2014

Ve čtvrtek 5. června se na Ovocném trhu v Praze již po desáté otevřely dveře Kavárny POTMĚ, kterou pořádá Světluška Nadační fond Českého rozhlasu.

Ve 13 hodin ji slavnostně zahájila Dana Batulková, David Novotný a Roman Paulus. Uvnitř kavárny se o Vás postará zkušený tým nevidomých hostesek, průvodců a číšníků. Její návštěvou přispějete do sbírky Světluška 140,- Kč a jako památku na neobyčejný zážitek si odnesete hrníček.

Kromě výtečné kávy a dalších nápojů budete moci poprvé ochutnat speciálně pro Světlušku namíchanou extračernou a extrabílou zmrzlinu.

Speciální světluščí zmrzlina, kterou nikde jinde nedostanou, by mohla letos přilákat i děti," říká Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, a dodává: "Chceme tak do naší unikátní kavárny pozvat celé rodiny."

Zajít do Kavárny POTMĚ na Ovocném trhu v Praze bude možné každý den od 10 do 21 hodin, a to až do 18. června. Návštěvníci se mohou těšit také na doprovodný program: Pestrá společnostukázka výcviku asistenčních psů (10. 6. od 17 do 19 hodin), Den sportu POTMĚ možnost vyzkoušet si sportovní aktivity nevidomých jako např. goalball nebo showdown (11. 6. od 11 hodin), koncert nevidomého písničkáře Martina Rouse na střeše kavárny (12. 6. od 17 do 19 hodin) a také na slavnostní start Expedice trojkola na polární kruh (17.6. od 17 do 18 hodin).

Aby si černočernou kávu mohli vychutnat i lidé mimo Prahu, mohou zavítat do Kavárny POTMĚ na cestě, která už má letos za sebou 4 zastávky a chystá se navštívit další města:

18. - 20.7. Ostrava, OC Forum Nová Karolina
12. - 14. 9. Jičín, Valdštejnovo náměstí
25. 27.9. Olomouc, Horní náměstí
3. - 6.10. Brno, Galerie Vaňkovka

Sledujte naši cestu na Facebooku a www.svetluska.net

"Jsem velmi rád, že jubilejní desátá Kavárna POTMĚ na Ovocném trhu letos nabídne návštěvníkům opět něco nového. To, co zůstává, je samozřejmě možnost přispět do sbírky Světluška a pomoci tak nevidomým. Těší nás, že Český rozhlas spolu s Nadačním fondem pomáhají a že naše pomoc má smysl," uvedl Peter Duhan, generální ředitel Českého rozhlasu.

"Kavárna POTMĚ je nezapomenutelnou příležitostí zažít život nevidomých. Jsme rádi, že do té na Ovocném trhu i do té na kolech můžeme pozvat nejen naše klienty, ale také kolegy. Ty, kteří pracují v pobočkové síti, totiž chceme mj. ve spolupráci se Světluškou postupně proškolit v komunikaci s nevidomými a neslyšícími a přispět tak k překonávání bariér mezi našimi světy," říká Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

"Už pošesté se bude letos Herbadent účastnit otevření Kavárny POTMĚ jako hlavní partner Světlušky. Ale poprvé to bude i s přidáním rukou k dílu našich zaměstnanců. Je to důkaz, že Světluška víc a víc prorůstá naším firemním životem. O tom svědčí i exkurze do naší výroby na Smíchově, kterou letos připravujeme pro nevidomé kavárníky. Už se moc těšíme, až ucítí tu vůni bylin, ze kterých vyrábíme, a budou si moci osahat naše 117 let staré sudy, které jsou dodnes v používání," zaznělo od Pavla Zavadila, majitele firmy HERBADENT.

"Se Světluškou spolupracujeme už od roku 2006 a za tu dobu jsme toho spolu prožili opravdu hodně. Díky Kavárně POTMĚ jsme s našimi zaměstnanci mohli nahlédnout do světa nevidomých, který nás všechny překvapil svou barevností a s tím naším si vůbec nezadá. Už jen proto určitě stojí za to tyto dva světy propojovat. Jsme proto rádi, že se Kavárna POTMĚ otevírá i tento rok," uvedl Karel Žyla, manažer PR a interní komunikace FINANČNÍ skupiny AXA.

Partneři akce

Spustit audio