Doběhnete si odpočinout do Kavárny POTMĚ

28. červen 2017

Po květnovém nočním běhu se Světluška vrací do Jihlavy s Kavárnou POTMĚ. Zatemnělý kavárenský autobus, ve kterém obsluhují nevidomí kavárníci, zaparkuje 4.–5. července na Masarykově náměstí. Návštěvou kavárny podpoříte prostřednictvím Světlušky děti i dospělé s těžkým zrakovým postižením.

„Nočního běhu pro Světlušku se zúčastnilo v Jihlavě na osm set běžců, doufáme proto, že si Jihlaváci najdou cestu i do Kavárny POTMĚ, kde se o ně v absolutní tmě postarají nevidomí kavárníci,“ zve do netradiční kavárny Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který projekt Kavárna POTMĚ organizuje.

Vstupné do Kavárny POTMĚ stojí 140 Kč, v ceně je zahrnut kromě nevšedního zážitku jeden nápoj, hrneček se světluščím logem a světluščí magnet na památku. Výtěžek ze vstupného a prodeje sbírkových předmětů Světlušky před kavárnou putuje do sbírky, aby dál podporoval nevidomé a lidi s těžkým zrakovým handicapem na cestě k samostatnějšímu životu.

Hry pro všechny smysly
Na každém stole v Kavárně POTMĚ jsou pastelky a papír, a tak si mohou malí i velcí návštěvníci něco namalovat. Jak se jim to povedlo, zjistí až zpátky na světle před autobusem, kde čeká na vyzkoušení zvukové a hmatové pexeso, labyrint pro chůzi s bílou holí, nebo člověče nezlob se v úpravě pro nevidomé.

Kavárna POTMĚ v Jihlavě
Autobusová Kavárna POTMĚ stojí na Masarykově náměstí 4.–5. července. Otevírací doba je v úterý 10.00–20.00 a ve středu 10.00–19.00. Podrobnosti o projektu Kavárna POTMĚ na www.svetluska.net. Vstup do kavárny je bez rezervace.

Kdo by návštěvu kavárny nestihl, může Světlušku podpořit odesláním jednorázové dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA 30 na číslo 87 777. Pro dlouhodobou podporu odešlete SMS ve tvaru DMS TRV SVETLUSKA 30 a částka 30 Kč vám bude dobu automaticky odečítána každý měsíc (více informací naleznete na www.darcovskasms.cz). Po celý rok můžete také přispět na sbírkové konto 99999 99999/0100. Děkujeme, že společně s námi pomáháte nevidomým!

Kontakt: Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net

Poděkování partnerům:

Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky a společnosti HERBADENT, hlavnímu partnerovi Světlušky. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 16 lety založil a je jeho velkou podporou. Světluška děkuje za mediální partnerství České televizi.

Kavárna POTMĚ na cestě je umístěna v kloubovém nízkopodlažním autobusu - model SOR NB 18, který Světlušce darovala společnost ARRIVA. Projekt interiérové přestavby vypracovalo architektonické studio pha a realizovala ji firma Bomita. Tým Kavárny POTMĚ cestuje pohodlně v tranzitu ČSOB Leasing. Suroviny poskytla a nové profesionální kávovary zapůjčila Kavárně POTMĚ společnost LE PATIO INTERNATIONAL, distributor značky ILLY. Osvěžující nápoje dodaly společnosti Coca Cola, Fontana a Bernard. Tiskoviny vytiskly společnosti SVS, COPY GENERAL a FELCO PRAHA. Návštěvníci se mohou těšit na hrnky od ČESKÉHO PORCELÁNU. Na pohonné hmoty přispěla společnost ČEPRO. Všechny služby a produkty poskytli partneři Světlušce zdarma či za symbolické částky.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio