Nalaďte si uši v autobusové Kavárně POTMĚ

21. srpen 2017

Světluščí Kavárna POTMĚ míří do Brna na Mezinárodní hudební festival Špilberk. Černý autobus, ve kterém vás v absolutní tmě obslouží nevidomí kavárníci, parkuje 23.–25. srpna na Zelném trhu. Návštěvou kavárny přispějete do sbírky Světluška na pomoc nevidomým.

„V černočerné tmě Kavárny POTMĚ se nerozkoukáte, a tak musíte naopak zostřit a zapojit všechny ostatní smysly. První přichází na řadu sluch, což se bude návštěvníkům hudebního festivalu jistě hodit. Navíc podpoříte Světlušku, která přispívá i na rozvoj hudebního talentu dětí i dospělých s postižením zraku, zve do kavárny Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který projekt Kavárna POTMĚ organizuje.

Vstupné do Kavárny POTMĚ stojí 140 Kč, v ceně je zahrnut jeden nápoj, hrneček s logem Světlušky a světluščí magnet na památku.

Probuďte všechny smysly
Na každém kavárenském stole jsou pastelky a papír. Návštěvníci si mohou zkusit něco potmě namalovat. O svých výtvarných dovednostech se přesvědčí ale až po návratu na světlo. Před světluščím autobusem čeká na vyzkoušení také zvukové a hmatové pexeso, labyrint pro chůzi s bílou holí, nebo člověče nezlob se v úpravě pro nevidomé.

Kavárna POTMĚ v Brně
Autobusová Kavárna POTMĚ parkuje na Zelném trhu 23.–25. srpna. Otevírací doba je od 10.00 – 20.00 hodin, s přestávkou mezi 13.00 – 13.30. V pátek se kavárna s Brnem rozloučí už v 19.00 hodin. Podrobnosti o projektu Kavárna POTMĚ na www.svetluska.net.

Kontakt: Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net


Poděkování partnerům:
Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky a společnosti HERBADENT, hlavnímu partnerovi Světlušky. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 16 lety založil a je jeho velkou podporou. Světluška děkuje za mediální partnerství České televizi.
Kavárna POTMĚ na cestě je umístěna v kloubovém nízkopodlažním autobusu - model SOR NB 18, který Světlušce darovala společnost ARRIVA. Projekt interiérové přestavby vypracovalo architektonické studio pha a realizovala ji firma Bomita. Tým Kavárny POTMĚ cestuje pohodlně v tranzitu ČSOB Leasing. Suroviny poskytla a nové profesionální kávovary zapůjčila Kavárně POTMĚ společnost LE PATIO INTERNATIONAL, distributor značky ILLY. Osvěžující nápoje dodaly společnosti Coca Cola, Fontana a Bernard. Tiskoviny vytiskly společnosti SVS, COPY GENERAL a FELCO PRAHA. Návštěvníci se mohou těšit na hrnky od ČESKÉHO PORCELÁNU. Na pohonné hmoty přispěla společnost ČEPRO. Všechny služby a produkty poskytli partneři Světlušce zdarma či za symbolické částky. Kavárna POTMĚ děkuje za pozvání do Brna Mezinárodnímu hudebnímu festivalu Špilberk.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio